Wat is JOMO (Joy Of Missing Out)?

Home » Hub » Begrippen » Wat is JOMO (Joy Of Missing Out)?

JOMO (Joy Of Missing Out) verwijst naar het positieve gevoel dat iemand krijgt door niet deel te nemen aan een hype of trend. In de context van crypto betekent het tevreden zijn met het overslaan van investeringskansen om risico’s te vermijden.

JOMO uitgelegd

In de wereld van cryptocurrencies kan JOMO, oftewel “Joy Of Missing Out”, worden gezien als het tevreden gevoel dat ontstaat wanneer men besluit niet mee te gaan met de laatste crypto-hype of een potentieel lucratieve investeringsmogelijkheid. Terwijl FOMO, “Fear Of Missing Out”, investeerders kan aanzetten tot overhaaste beslissingen uit angst om potentiële winsten mis te lopen, kiest iemand met JOMO er bewust voor om zich niet te laten meeslepen door de stroom van de massa.

De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit en de vele verhalen van plotselinge rijkdom. Maar er zijn ook genoeg verhalen van mensen die aanzienlijke verliezen hebben geleden door impulsieve beslissingen. JOMO in crypto betekent dat je vrede hebt met het feit dat je niet elke munt koopt die op dat moment trending is, of dat je soms winstgevende kansen misloopt, omdat je kiest voor een meer beheerste en weloverwogen benadering van investeren.

Het omarmen van JOMO in de cryptocontext moedigt aan tot geduld, onderzoek en het maken van beslissingen gebaseerd op feiten en analyses in plaats van hype of angst. Het is een mindset die waarschijnlijk meer stabiliteit en minder stress oplevert in de vaak onvoorspelbare wereld van crypto coins.

JOMO voorbeelden

Hier zijn enkele concrete voorbeelden van JOMO op het gebied van cryptocurrencies:

  1. Nieuwe Coins: Een nieuwe cryptocurrency wordt gelanceerd en er is veel hype rondom de initiële muntverkoop (ICO) of de eerste notering op exchanges. Hoewel sommigen snel kopen uit angst om het volgende ‘next big thing’ te missen, kiezen JOMO-investeerders ervoor om af te wachten, zelfs als dit betekent dat ze de initiële winst missen, omdat ze de voorkeur geven aan een weloverwogen benadering.
  2. Pump-and-Dump: Je ziet een bepaalde munt plotseling in waarde stijgen en er is veel online ophef. Velen kopen impulsief uit angst om de boot te missen. Iemand die JOMO omarmt, kiest er echter voor om niet deel te nemen, ondanks het risico om potentiële winsten mis te lopen, omdat ze de volatiliteit en de potentiële manipulatie achter zo’n beweging herkennen.
  3. 24/7 Handel: De cryptomarkt slaapt nooit. Sommige handelaren voelen de druk om constant de marktbewegingen te volgen. Een JOMO-perspectief kan hier betekenen dat je besluit om rustig te slapen zonder de noodzaak om elke minuut prijswijzigingen te controleren.
  4. Sociale Media Hype: Wanneer crypto-influencers of bekende persoonlijkheden een bepaalde munt of project promoten, kunnen velen zich gedwongen voelen om te investeren uit angst om achter te blijven. Iemand met een JOMO-mentaliteit kan besluiten dit advies te negeren, tenzij het past bij hun eigen onderzoek en strategie. Dit kan ook slaan op bepaald crypto nieuws, waardoor een lezer ‘lekker wordt gemaakt’ om een bepaalde coin te kopen, maar besluit dit niet te doen.
  5. Technologische Trends: Wanneer een nieuwe technologische trend in de crypto-wereld verschijnt (bijvoorbeeld DeFi, NFT’s of staking), kan de druk om deel te nemen enorm zijn. Maar een JOMO-investeerder kan ervoor kiezen om niet onmiddellijk deel te nemen, in plaats daarvan te wachten op meer duidelijkheid of stabiliteit voordat ze zich erin verdiepen.

Het belangrijkste bij JOMO is het vermogen om tevreden te zijn met je beslissingen, zelfs als dit betekent dat je bepaalde kansen misloopt. Het is een erkenning dat niet elke kans geschikt is voor elke investeerder en dat weloverwogen besluitvorming op de lange termijn vaak vruchten afwerpt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme