Week in overzicht: Ethereum ETF’s onverwacht goedgekeurd, Bitcoin bereikt records

Home » Nieuws » Week in overzicht: Ethereum ETF’s onverwacht goedgekeurd, Bitcoin bereikt records

Deze week leek Bitcoin (BTC) op weg naar een nieuwe all time high, maar moest uiteindelijk gas teruggenomen worden. De onverwachte goedkeuring van acht Ethereum (ETH) ETF´s stuwde de koers van de grootste altcoin de lucht in.

Ondertussen doet de regering van president Biden een krampachtige poging aan te haken bij de cryptowereld. Genoeg om te bespreken, deze week in overzicht!

Enthousiasme omtrent Bitcoin

Op maandagavond begon Bitcoin aan een fraaie stijging die de koers tot boven de $70.000 bracht. De stijging zorgde ervoor dat Bitcoin nieuwe recordhoogtes bereikte ten opzichte van enkele fiat-valuta’s, zoals de Yen en de Peso Argentino.

De groei kan met name toegeschreven worden aan de plotselinge wendingen rondom de goedkeuring van een Ethereum ETF, maar ook aan de algehele bullish sentimenten. Zo wisten Bitcoin ETF’s meer dan zeven dagen op rij een positieve instroom te noteren.

De afgelopen dagen heeft de nieuwste rally behoorlijk gas terug moeten nemen. Daan Rovers waarschuwde in een video voor een scharnierpunt bij $67.500. Nu we onder die waarde zitten ($67.007 op het moment van schrijven) is het nog maar de vraag waar support gevonden kan worden. Desondanks verwachten veel analisten, waaronder Kevin Svenson, een flinke groei in de komende weken.

Ethereum ETF’s goedgekeurd

De goedkeuring van Ethereum ETF’s in mei werd al zeer lang niet meer verwacht door de gehele cryptowereld. Toen op maandag het gerucht naar buiten kwam dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC deze producten toch een ‘stamp of approval’ zou geven, steeg de koers van Ethereum met meer dan 10%.

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat de SEC het inderdaad aandurft een historische beslissing te nemen: acht ETH ETF’s zijn goedgekeurd! VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise kunnen binnenkort beginnen met de handel in deze beursproducten, al zal dit niet vandaag of morgen zijn. Volgens analist John van der Meer kan de goedkeuring tot een nieuw ‘altcoin season’ leiden.

Overigens is het na de goedkeuring van Ethereum als ETF nog niet gedaan met het enthousiasme voor dergelijke beursproducten: Daniel Yan tipt Solana als volgende kandidaat.

Biden haakt aan

De beslissing om de ETH ETF’s goed te keuren zal deels te maken hebben met de druk die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden op de Amerikaanse beurswaakhond heeft gelegd. Een nieuwe wind lijkt te waaien binnen de Amerikaanse politiek, waarbij het accepteren en faciliteren van crypto steeds belangrijker wordt.

Nu zijn grote concurrent Donald Trump zich steeds meer presenteert als ‘de crypto-kandidaat’ probeert ook Joe Biden zichzelf een andere, positieve houding ten opzichte van digitale valuta aan te meten.

De eerste lakmoesproef heeft Biden doorstaan: het Witte Huis heeft niet met een VETO tegen de nieuwe cryptowet FIT21 gedreigd – alhoewel Biden wel heeft aangegeven geen fan te zijn van de nieuwe regelgeving.

Democratische lezers met een voorliefde voor PEPE, Dogecoin (DOGE) en honden met hoedjes mogen zich overigens bij Biden melden: zijn campagneteam zoekt een expert op meme-gebied, voor het mooie bedrag van $85.000 per jaar. Ik heb mijn CV in ieder geval al verstuurd!

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme