Huis van Afgevaardigden vraagt SEC om goedkeuring Ethereum ETFs

Home » Nieuws » Huis van Afgevaardigden vraagt SEC om goedkeuring Ethereum ETFs

Een groep tweepartijdige leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), opgeroepen om spot Ethereum (ETH) ETF’s goed te keuren.

Deze oproep komt op een kritiek moment, aangezien de SEC vandaag een beslissing moet nemen. De groep, waaronder House Majority Whip Tom Emmer, Reps. French Hill, Josh Gottheimer, Mike Flood en Wiley Nickel, benadrukte het belang van het toepassen van dezelfde “principes” die eerder dit jaar werden gebruikt bij de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

Natuurlijke progressie en juridische consistentie

De wetgevers argumenteren dat een goedkeuring van de Ethereum ETF’s een natuurlijke voortzetting zou zijn van eerdere acties van de SEC, wat niet alleen consistentie in het toepassen van de regelgevende standaarden zou demonstreren, maar ook de juridische redenering die de beslissing over spot Bitcoin ETP’s mogelijk maakte, zou bevestigen. “

Met de acties van de Commissie eerder dit jaar, lijkt het een natuurlijke progressie die niet alleen consistentie in de toepassing van de normen van de Commissie zou demonstreren, maar ook de juridische redenering zou bekrachtigen die de beslissing over spot Bitcoin ETP’s mogelijk maakte,” aldus de wetgevers.

french hill sec tweet
Bron: French Hill op X.

Deadline nadert voor SEC-beslissing

De SEC staat voor een deadline om te beslissen over de goedkeuring van de VanEck Ethereum ETF — de eerste in een reeks deadlines voor andere voorgestelde spot Ethereum ETF’s van onder meer BlackRock en Fidelity.

Beurzen hebben de afgelopen dagen bijgewerkte 19b-4 formulieren ingediend terwijl de crypto-industrie in spanning afwacht wat de SEC vervolgens besluit te doen.

Eerder succes van Bitcoin ETF’s

De SEC keurde in januari 11 spot Bitcoin ETF’s goed, die tot nu toe miljarden dollars hebben opgebracht.

Deze eerdere goedkeuringen zijn door de wetgevers aangehaald als voorbeeld van hoe de SEC ook de Ethereum en andere digitale activa-ETF’s zou kunnen en moeten benaderen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme