SEC start gesprekken over Ethereum ETF’s, mogelijke goedkeuring in zicht

Home » Nieuws » SEC start gesprekken over Ethereum ETF’s, mogelijke goedkeuring in zicht

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is gesprekken begonnen met uitgevers van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) over hun S-1 registratieformulieren.

Fox Business journalist Eleanor Terrett meldde donderdag dat er nog veel werk aan de winkel is met betrekking tot deze formulieren. Dit zou gezien kunnen worden als een positieve ontwikkeling, ondanks dat het een eerdere vertraging in communicatie doet vermoeden.

Mogelijke goedkeuring van 19b-4 aanvragen

In een aparte publicatie gaf Terrett aan dat de SEC mogelijk vandaag de 19b-4 aanvragen zou goedkeuren, gevolgd door samenwerking met de uitgevers over de S-1 formulieren in de komende weken of maanden.

De Bloomberg ETF-analist James Seyffart benadrukte dat de S-1 aanvragen voor spot Ethereum ETF’s binnen enkele weken opgelost zouden kunnen zijn met aanzienlijke inspanning, hoewel hij opmerkte dat de SEC mogelijk extra tijd nodig heeft om het S-1 beoordelingsproces te voltooien.

eleanor terrett op x
Bron: Aleanor Terrett op X.

Indiening en verwachtingen van ETF-uitgevers

De meeste ETF-uitgevers, waaronder grote spelers zoals Fidelity, Bitwise, Grayscale, VanEck, Ark 21Shares, Franklin Templeton en Invesco, hebben eerder deze week hun gewijzigde 19b-4 aanvragen ingediend. De Nasdaq heeft gisteren ook een voorstel voor een Ethereum ETF van BlackRock opnieuw ingediend. De markt wacht gespannen af op de uitspraak van de SEC over spot Ethereum fondsen.

Prijsontwikkeling van Ethereum en marktverwachtingen

Ondertussen is de prijs van Ethereum de afgelopen zeven dagen met 25% gestegen, waarbij het bijna $3.800 handelt op dit moment, volgens gegevens van ByBit. Deskundigen verwachten dat een mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF een scherpe prijsstijging zou kunnen veroorzaken.

Het blijft echter onzeker of Ethereum de prijsactie van Bitcoin na de goedkeuring van het spotfonds kan repliceren.

Tijdlijn voor SEC’s aankondiging

Bloomberg-analist Eric Balchunas suggereert een tijdsbestek van rond 21:00 uur Nederlandse tijd voor de aankondiging van de SEC over het lot van deze ETF’s.

Eerdere beslissingen over spot Bitcoin (BTC) ETF’s arriveerden iets vroeger op de aangewezen datum.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme