ByBit

Home » Exchanges » ByBit

Bybit, dat in het bezit is van een vergunning van De Nederlandsche Bank om cryptodiensten te mogen aanbieden, is een van de snelstgroeiende crypto exchanges van dit moment. In Nederland valt Bybit onder Satos BV dat dan ook de houder van deze vergunning is. Het is pas sinds een jaar dat Bybit in Nederland echt voet aan grond gekregen heeft. Dat komt onder andere vanwege het ruime aanbod coins, aantrekkelijke referral programma en de geliefde API waarmee trading bots eenvoudig geïntegreerd kunnen worden. Omdat je ongetwijfeld benieuwd bent naar wat je over de Bybit crypto exchange moet weten, nemen we je bij Coinliners mee langs de belangrijkste punten. Zo gaan we dieper in op het aanbod, de geliefde API en natuurlijk het gebruik van het platform. Want is Bybit ook echt een prettige exchange?

Geschiedenis van Bybit

Bybit Exchange is opgericht in 2018 en gevestigd in Dubai. Het werd opgericht in de Britse Maagdeneilanden door onder andere Ben Zhou. Bybit’s handelsplatform biedt voornamelijk spottrading aan waarmee het in juli 2021 begon maar ook futures, waarmee handelaren een cryptocurrency kunnen kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs zonder vervaldatum. 

Sinds eind 2021 biedt Bybit ook DeFi diensten aan, zoals yield farming en het minten van NFT’s. Recentelijk is Bybit verwikkeld geraakt in een juridisch geschil met FTX, de inmiddels failliete cryptocurrency-exchange. De faillissementsboedel van FTX heeft Bybit aangeklaagd voor bijna 1 miljard dollar, met de bewering dat de investeringstak van Bybit, Mirana, zijn VIP-status op FTX gebruikte om bijna 500 miljoen dollar aan activa op te nemen in de dagen voorafgaand aan de instorting van FTX. De rechtszaak stelt dat Bybit zijn opnameverzoeken prioriteit gaf, waardoor er minder fondsen beschikbaar waren voor andere klanten. Bybit wordt ook beschuldigd van het gebruik van het BitDAO-project om cryptocurrency-tokens in bezit van FTX te devalueren.

Bybit’s beslissing om niet in de VS te opereren is toe te schrijven aan de strikte maar onduidelijke regelgeving van de VS over cryptocurrency-handel. Het platform koos ervoor om de Know Your Customer (KYC)-verificatie niet te implementeren en persoonlijke gegevens niet op zijn servers op te slaan, zoals vereist door de Amerikaanse regelgeving. Deze houding heeft Bybit ontoegankelijk gemaakt voor Amerikaanse handelaren. 

In Nederland is de reputatie van Bybit uitstekend, aangezien het hier momenteel niet verwikkeld is in juridische geschillen en het tot dusver lijkt te voldoen aan alle eisen die bij de DNB-vergunning komen kijken. 

Bybit gebruiken in Nederland 

Doordat Bybit in het bezit is, onder Satos BV, van een officiële vergunning om cryptodiensten in Nederland te mogen aanbieden, betekent dit dan ook dat je met een gerust hart van Bybit gebruik kunt maken. In Nederland is Bybit bereikbaar vanaf de URL www.Bybit.com/nl-nl/. Als het goed is, zie je bij de Nederlandse variant van Bybit exchange in de linkerbovenhoek, naast het Bybit, het logo van Satos staan. Dit logo geeft aan dat jij je op de Nederlandse versie bevindt. Zoals eerder aangegeven is de naam van Satos hier te vinden omdat Bybit in Nederland onder de BV van Satos geregistreerd staat.

Bybit aanbod

Het aanbod crypto bij Bybit is op zijn minst enorm te noemen. Bijna wekelijks worden er nieuwe tokens aan het aanbod van Bybit toegevoegd die het al sterke aanbod complementeren. Alle van de 20 populairste cryptocurrency, met uitzondering van BUSD, zijn bij Bybit te vinden. Je kunt dan onder andere denken aan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), maar ook Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) en Tron (TRX). Een deel van deze tokens, waaronder Ethereum en USDT, is ook voor staking beschikbaar (onder de noemer Bybit Earn). Daar later meer over. 

Registreren bij Bybit

Heb je nog geen account bij Bybit? Dan is een account nodig om van de Bybit exchange gebruik te kunnen maken. Dit kost weinig tijd en is met een paar eenvoudige stappen uit te voeren. Je registreert een Bybit account door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Ga naar de website van Bybit
 2. Klik rechtsboven op Aanmelden (de gele knop)
 3. Vul je e-mailadres, gewenst wachtwoord en eventueel een promotiecode in
 4. Je kunt ook een account registreren via je Google Mail, Apple Mail of je mobiele telefoonnummer
 5. Bevestig het gebruikte registratiemiddel. Als je bijvoorbeeld via een e-mailadres een account aangemaakt hebt, dien je de link in de email die je hebt ontvangen op het ingevulde e-mailadres aan te klikken
 6. Er worden nog een aantal gegevens gevraagd om je identiteit te verifiëren. Als je meteen van alle functies van het Bybit-platform gebruik wilt maken, dien je extra documenten aan te leveren waaronder een kopie identiteitsbewijs
 7. Meestal is je account direct geverifieerd en ben je automatisch ingelogd. Je kunt nu gebruik maken van het Bybit-platform!

Mocht je tijdens een van deze stappen moeite ondervinden, adviseren wij je om contact op te nemen met de Bybit klantenservice. Zij kunnen je namelijk begeleiden tijdens dit registratieproces. 

Inloggen bij Bybit

Heb je al een account bij Bybit geregistreerd en wil je bij Bybit inloggen? Dan is dit nog makkelijker dan het registreren van een Bybit account. Hieronder is stap voor stap te vinden hoe je bij Bybit kunt inloggen:

 1. Ga naar de homepage van Bybit
 2. Klik rechtsboven in het scherm op ‘Inloggen’
 3. Je kunt nu inloggen via e-mailadres, je telefoonnummer of via QR-code. Kies voor de optie waarmee je vaker hebt ingelogd. Als je jouw account via Google of Apple authenticatie geregistreerd hebt, dien je daar op te klikken
 4. Ben je jouw Bybit wachtwoord vergeten? Dan kun je boven de ‘Inloggen’ knop op ‘Wachtwoord vergeten’ klikken
 5. In je email heb je een link ontvangen waarmee je jouw wachtwoord kunt herstellen. Doorloop dit proces en log-in met je nieuwe wachtwoord.

Als het goed is, ben je nu ingelogd! Mocht je tijdens een van deze stappen moeite ondervinden, adviseren wij je om contact op te nemen met de Bybit klantenservice. Zij kunnen je namelijk begeleiden tijdens dit proces. 

Is Bybit veilig?

Ja, op basis van honderden ervaringen online met Bybit, kunnen we oordelen dat Bybit een veilige exchange is om te gebruiken. Bybit heeft namelijk tientallen processen opgezet die ervoor zorgen dat je op een veilige manier kunt handelen op het platform. Daarnaast is Bybit in het bezit van een vergunning van DNB om in Nederland cryptodiensten te mogen aanbieden. Daarmee geeft de DNB aan dat zij tijdens hun audit van Bybit de exchange als veilig hebben bevonden. Dat neemt niet weg dat je als gebruiker van Bybit zelf ook een aantal veiligheidsmaatregelen moet nemen. Zo is het altijd verstandig om twee-factor authenticatie aan te zetten. Je voegt hierdoor een extra beveiligingslaag aan je account bij Bybit toe. Daarnaast raden we je aan om alleen tokens op je Bybit account te laten staan waarmee je actief handelt. Je kunt de rest van je tokens het best opslaan op wat we een cold wallet noemen, zoals een Ledger.  

Bybit Fees

De fees bij Bybit zijn de afgelopen jaren alleen nog maar verder gedaald. Waar Bybit lange tijd zeker niet de goedkoopste exchange was, is Bybit tegenwoordig een van de meest betaalbare exchanges als we de Bybit fees naast die van andere exchanges leggen. Zo hoef je slechts 0,1% taker fee te betalen, wat fors lager is dan bij Bitvavo. Ook de maker fee, die je moet betalen als jij de ‘maker’ van de transactie bent, ligt bij Bybit bijzonder laag. Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, wordt het gebruik van Bybit als crypto exchange helemaal betaalbaar als je er regelmatig gebruik van maakt. De tarieven voor hogere VIP-niveaus, die relatief eenvoudig te bereiken zijn, zijn uitzonderlijk laag. 

VIP levelTaker feeMaker fee
VIP 00,1000%0,1000%
VIP 10,0600%0,0400%
VIP 20,0500%0,0250%
VIP 30,0450%0,0200%
VIP 40,0400%0,0150%
VIP 50,0350%0,0125%
Supreme VIP0,0200%0,0050%
Pro 10,0400%0,0150%
Pro 20,0350%0,0125%
Pro 30,0300%0,0100%
Pro 40,0250%0,0075%
Pro 50,0200%0,0050%

Staking bij Bybit

Een belangrijk voordeel van een account bij Bybit, is dat je een aantal crypto tokens ook kunt staken. Dit valt onder het programma Bybit Earn, dat begin 2022 is geïntroduceerd. Momenteel wordt Bybit Earn door meer dan 100.000 Bybit-klanten gebruikt en is er meer dan € 200 miljoen onder beheer. Momenteel zijn er een tiental tokens die voor Bybit Earn Staking ingezet kunnen worden. De populairste daarvan is USDT, waar je op dagbasis tussen de 5 en 15% aan staking rewards mee kunt verdienen. Ook Ethereum, dat momenteel een geschat rendement heeft van 5% op jaarbasis wanneer je het bij Bybit staked, is een populaire optie.  

Bybit ByStarter

Een vrij nieuwe feature bij Bybit is ByStarter waarbij je eerder dan andere handelaren toegang krijgt tot nieuwe tokens. Dit zijn tokens die dus voordat ze op de markt komen al aangekocht kunnen worden, waardoor je een strategisch voordeel hebt op andere handelaren. De afgelopen maanden zijn er al een aantal interessante tokens langskomen bij de nieuwe ByStarter functie die zich met hun rendement al bewezen hebben.

Bybit copy trading

Een van de populairste features van Bybit is de eigen trading bot. Je kunt op het Bybit platform uit tientallen verschillende trading bots kiezen waarmee je als het ware de acties kopieert van deze trading bot. Dit wordt ook wel copy trading genoemd. Per principe, zoals DCA (Dollar Cost Averaging) and Buy Low Sell High, zijn er wel honderden trading bots om uit te kiezen. Let wel op dat je dus bij een trading bot de aan- en verkoopmomenten niet in de hand hebt.

Bybit API

De Bybit API is bij veel handelaren geliefd om je werkelijk alles met deze API van je Bybit account kunt besturen. Zo kun je de aan- en verkoopmomenten kiezen maar ook transacties van en naar je Bybit Wallet instellen. Nieuwe stoplosses aanmaken vanuit je code? Ook dat is met de innovatieve Bybit API mogelijk.

Bybit storten (iDEAL en meer)

Goed om te weten is dat je, vanwege de DNB-vergunning die Bybit heeft, gewoon met iDEAL geld op je Bybit-account kunt storten. Je hoeft dus niet eerst elders met iDEAL Bitcoins te kopen om die vervolgens naar je Bybit-account te sturen. Hierdoor kun je, na je eerste iDEAL storting, direct via het Bybit handelsplatform je eerste crypto kopen.

Bybit KYC

Zoals al te lezen was in onze uitleg over het Bybit-registratieproces, is de Bybit KYC eenvoudig te doorlopen. Als je met betrekkelijk lage bedragen van plan bent om op het Bybit platform te handelen, is het niet nodig om een uitgebreid KYC (Know Your Customer) proces te doorlopen. Wil je echter meer geld kunnen storten en/of uitbetalen, dan dien je een aantal extra documenten aan te leveren om zowel je identiteit als je woon- en verblijfplaats te verifiëren. Volgens diverse Bybit ervaringen neemt ook dit weinig tijd in beslag. 

Bybit app

Bybit heeft in Nederland een prettige smartphone app die in de verschillende app stores voor zowel iOS als Android apparaten te downloaden is. Een groot aantal features die je via de Bybit-website kunt gebruiken, zijn ook via de Bybit-app beschikbaar. Zo kun je jouw crypto via de app beheren, staken en natuurlijk verkopen. Goed om te weten is dat je de Bybit tevens kunt gebruiken om op de Bybit-website in te loggen. Dit doe je door bij inloggen op de QR-code als inlogoptie te klikken. 

Bybit referral code

Je kunt wat extra bij Bybit verdienen wanneer je een goede vriend of familielid hebt die bij Bybit een account aanmaakt met jouw persoonlijke code. Je kunt deze code ophalen door in je Bybit account naar ‘Referral Program’ te gaan. Klik op dit tabblad en genereer een nieuwe referral code. Wanneer vervolgens iemand deze code invult tijdens het registratieproces bij ‘promo-/referralcode’, krijg jij bij iedere transactie die deze gebruiker maakt een vergoeding. Hoe meer er dus door jouw referral op Bybit wordt gehandeld, hoe hoger de beloning wordt! 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme