Bitvavo

Home » Exchanges » Bitvavo

Bitvavo heeft zich snel gevestigd als een prominente speler in crypto, met name in Nederland. Gevestigd in het hart van Amsterdam, spreekt deze online broker veel Nederlandse crypto-handelaren aan. Een van de belangrijkste voordelen is de Nederlandse interface, wat het platform toegankelijk en gebruiksvriendelijk maakt voor een Nederlands publiek. De website, de app en zelfs de klantenservice zijn volledig in het Nederlands, waardoor het overbruggen van de vaak ingewikkelde cryptotermen voor velen een stuk eenvoudiger wordt. Maar wat is het actuele aanbod crypto’s die je bij Bitvavo kunt kopen? Waar moet je op letten bij het handelen in crypto als je voor Bitvavo kiest? We vertellen je alles wat je over Bitvavo moet weten.

Geschiedenis van Bitvavo

De wortels van het bedrijf gaan terug naar 2017 toen het werd opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. Het drietal had een heldere visie: een brug slaan tussen traditionele valuta en digitale activa door een toegankelijk en betaalbaar handelsplatform te creëren. Dit platform moest toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun ervaringsniveau.

Gevestigd aan de historische Amsterdamse Herengracht, heeft Bitvavo een reputatie opgebouwd van betrouwbaarheid en service. Dit blijkt wel uit hun indrukwekkende klantenbestand dat inmiddels meer dan een miljoen mensen telt, ondersteund door een team van meer dan tweehonderd professionals.

De nadruk op veiligheid is de basis van Bitvavo’s bedrijfsmodel. Bitvavo’s technische infrastructuur voldoet aan strenge internationale veiligheidsnormen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in geavanceerde oplossingen om crypto-tegoeden te beveiligen, met alle fondsen opgeslagen in beveiligde koude opslaglocaties, waardoor de veiligheid van tegoeden wordt gewaarborgd.

Een vergelijking met internationale reuzen zoals Kraken, Coinbase en Binance zet Bitvavo in een gunstig daglicht, zowel qua gebruiksgemak als kosten. De toewijding aan regelgeving en transparantie wordt ook benadrukt door hun registratie bij De Nederlandsche Bank.

Bitvavo heeft de potentie en ambitie om zich te positioneren als een van de leidende Europese exchanges. Hun dienstverlening, gegrond op klanttevredenheid, innovatie en veiligheid, heeft hen tot een favoriet voor velen gemaakt.

Bitvavo koersen

Bitvavo stelt gebruikers in staat om realtime koersinformatie van diverse cryptocurrencies te bekijken. Deze actuele prijsinformatie is onmisbaar voor handelaren en beleggers om geïnformeerde beslissingen te nemen. Om de prijzen up-to-date te houden, haalt Bitvavo data van verschillende markten en beurzen, en maakt gebruik van geavanceerde technologieën om ervoor te zorgen dat de informatie die aan gebruikers wordt getoond zo actueel mogelijk is.

Daarnaast biedt Bitvavo een reeks grafieken die gebruikers inzicht geven in prijstrends en marktbewegingen. Deze grafieken variëren van eenvoudige prijs-tijd grafieken tot meer geavanceerde technische analyses. Dankzij een integratie met TradingView, een toonaangevende leverancier van technische analyse tools, hebben gebruikers van Bitvavo toegang tot technische indicatoren, zoals Moving Averages, Bollinger Bands, RSI en MACD, om maar een paar te noemen. Hierdoor kunnen handelaren en beleggers op Bitvavo niet alleen realtime koersen volgen, maar ook diepgaande analyses uitvoeren om hun handelsstrategieën te optimaliseren.

Crypto aanbod Bitvavo

Momenteel kun je meer dan 200 verschillende tokens via Bitvavo kopen en verkopen. Circa 80% van de populairste tokens zijn op Bitvavo verkrijgbaar en regelmatig worden er nieuwe tokens aan het aanbod toegevoegd. Het kan ook voorkomen dat bepaalde tokens niet langer worden aangeboden; dit wordt delisting genoemd. Bij Bitvavo kun je onder andere de volgende twintig populaire tokens verhandelen: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Loom Network (LOOM), 0x (ZRX), Solana (SOL), Chainlink (LINK), COTI (COTI), Storj (STORJ), Tellor (TRB), XYO (XYO), Cardano (ADA), Radiant Capital (RDNT), Ark (ARK), Render Token (RNDR), API3 (API3), Polymesh (POLYX), Numeraire (NMR), Tether (USDT) en Shiba Inu (SHIB).

De voor- en nadelen van Bitvavo

De website, de app en zelfs de klantenservice zijn volledig in het Nederlands. Naast taal speelt ook de financiële kant een rol. Bitvavo hanteert lage kosten, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel beginnende als ervaren handelaren. Hoewel de kosten niet de laagste op de markt zijn, zijn ze wel concurrerend, en vooral, lager dan het gemiddelde. Gebruikers prijzen vaak de efficiëntie van de website en de app. Deze tools zijn belangrijk voor traders, vooral in een markt die zo snel beweegt als cryptocurrency. De reactiesnelheid en overzichtelijkheid van zowel de website als de app zorgen ervoor dat handelaren in een fractie van een seconde beslissingen kunnen nemen.

Wat betreft veiligheid heeft Bitvavo ook geen stenen onberoerd gelaten. In een wereld waar hacks geen onbekend fenomeen zijn, heeft Bitvavo geïnvesteerd in geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Gebruikers kunnen ook hun eigen beveiliging verhogen met functies zoals multifactor-authenticatie en IP-management.

De klantenservice van Bitvavo heeft eveneens lovende kritieken ontvangen. In een complexe omgeving zoals cryptocurrency is het van groot belang dat gebruikers snel antwoorden kunnen krijgen op hun vragen, en Bitvavo lijkt dit goed te doen.

Desondanks, zoals met elk platform, zijn er beperkingen. Bitvavo’s aanbod is, hoewel uitgebreid, niet het grootst. Sommige minder bekende altcoins zijn mogelijk niet beschikbaar op Bitvavo, wat betekent dat gebruikers elders moeten kijken. Maar het is belangrijk op te merken dat Bitvavo continu werkt aan het uitbreiden van hun aanbod.

Bitvavo account registreren: hoe doe je dat?

Het registreren van een account bij Bitvavo is makkelijk en neemt slechts enkele minuten in beslag. Hier volgt een eenvoudig stappenplan om je aan te melden bij Bitvavo:

 1. Bezoek de Bitvavo-website: Ga naar www.bitvavo.com. Kies voor “Registreren” bovenaan de pagina.
 2. Vul je gegevens in: Op de registratiepagina voer je je naam, e-mailadres en een lastig wachtwoord in. Vink aan dat je de voorwaarden accepteert en klik vervolgens op “Account aanmaken”.
 3. E-mailverificatie: Na registratie ontvang je een e-mail van Bitvavo. Klik op de link in deze e-mail om je registratie te bevestigen.
 4. Beveilig je account: Voeg een extra beveiligingslaag toe door je telefoonnummer te koppelen voor SMS-verificatie. Dit zorgt voor extra bescherming bij het inloggen en uitvoeren van transacties.
 5. Identiteitsverificatie: Voor de veiligheid van zowel de gebruiker als het platform, vereist Bitvavo dat je je identiteit bevestigt. Dit kan door het uploaden van een geldig identiteitsbewijs en, in sommige gevallen, een selfie.
 6. Klaar om te starten: Na verificatie is je Bitvavo-account gereed voor gebruik. Je kunt nu stortingen doen, crypto kopen of verkopen en gebruikmaken van alle andere diensten van het platform.

Gebruik sterke en unieke wachtwoorden en zorg ervoor dat je de tweestapsverificatie (2FA) via zowel e-mail als SMS inschakelt om je Bitvavo-account optimaal te beschermen.

Dit is hoe je bij Bitvavo kunt inloggen

Inloggen bij Bitvavo is makkelijk en snel. Ga eerst naar de Bitvavo-website op www.bitvavo.com. Klik vervolgens rechtsboven op ‘Login’. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en klik op de inlogknop. Voor extra beveiliging kan Bitvavo vragen om een tweestapsverificatie-code, die je ontvangt via SMS of een authenticator app. Na het invullen van deze code ben je ingelogd en kun je beginnen met handelen op Bitvavo.

Hoe maakt Bitvavo winst?

Bitvavo hanteert een verdienmodel dat gebaseerd is op de handelsactiviteit binnen het platform. Wanneer gebruikers cryptocurrencies kopen of verkopen, rekent Bitvavo een bepaald percentage aan handelskosten. De inkomsten van Bitvavo stijgen naarmate er meer wordt gehandeld, wat het bedrijf stimuleert om een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform te bieden.

Naast de transactiekosten biedt Bitvavo ook staking waarmee gebruikers rente kunnen verdienen op hun cryptotegoeden. Terwijl gebruikers profiteren van de opgebouwde rente, genereert Bitvavo inkomsten door een klein percentage van deze renteopbrengsten in te houden. Verder heeft Bitvavo een geïntegreerde digitale portemonnee, waardoor gebruikers hun cryptomunten eenvoudig en veilig kunnen opslaan. Hoewel het merendeel van de opslagdiensten kosteloos is, kunnen er voor bepaalde diensten, zoals het opnemen van fondsen, kosten in rekening worden gebracht.

Kosten bij gebruik van Bitvavo

Terwijl het openen en behouden van een rekening kosteloos is, variëren de transactiekosten tussen de 0,03% en 0,25% per transactie. Interessant is dat de hoogte van deze kosten afhankelijk is van het handelsvolume over een periode van 30 dagen. Hoe meer je handelt, hoe lager de kosten. Zo begint men met een taker fee van 0,25% en een maker fee van 0,15% bij een volume van €0. Bij een handelsvolume van meer dan €25.000.000 dalen deze kosten naar respectievelijk 0,04% en 0,03%. 

Is Bitvavo veilig?

Bitvavo zet veiligheid centraal op haar platform. Het platform is niet alleen de grootste crypto exchange van Nederland, maar ook een van de veiligste. Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat betekent dat ze voldoen aan strikte regelgeving en toezicht. Hierdoor kunnen gebruikers met vertrouwen handelen. Net als andere vooraanstaande exchanges, gebruikt Bitvavo zowel cold als hot wallets. De cold wallets, die offline worden bewaard, bieden een extra beveiligingslaag tegen mogelijke hacks. De hot wallets faciliteren daarentegen dagelijkse transacties. Daarnaast laat Bitvavo regelmatig onafhankelijke audits uitvoeren om de veiligheid van het platform en de fondsen van de gebruiker te verzekeren. Kortom, bij Bitvavo staat de veiligheid van de gebruiker voorop.

Staking bij Bitvavo

Staking is het proces waarbij je jouw crypto kunt vergrendelen in een wallet om een blockchain-netwerk te ondersteunen in ruil voor beloningen. Het wordt vaak vergeleken met het verdienen van rente op een spaarrekening. Bij Bitvavo is staking eenvoudig en toegankelijk gemaakt voor gebruikers. Door simpelweg je cryptocurrencies op Bitvavo te houden, kun je automatisch beloningen verdienen zonder technische kennis of complexe instellingen. Bitvavo biedt staking aan voor verschillende cryptocurrencies, waardoor je kunt profiteren van de jaarlijkse rendementen die deze coins bieden. De beloningen worden rechtstreeks in je Bitvavowallet gestort, zodat je er direct toegang toe hebt. Belangrijk om te weten is dat tijdens het staken je munten weliswaar vergrendeld zijn, maar bij Bitvavo kun je ze altijd zonder wachttijd verkopen of verhandelen. Hierdoor combineert Bitvavo het gemak van staking met flexibiliteit voor de gebruiker.

Bitvavo API

Bitvavo biedt gebruikers toegang tot een API, waarmee geavanceerde acties binnen en buiten  het Bitvavo-platform mogelijk zijn. Via deze API kunnen externe applicaties direct opdrachten geven aan Bitvavo, zoals het plaatsen of annuleren van orders, het opvragen van marktdata of het inzien van accountinformatie. Een veelvoorkomende toepassing van de Bitvavo API is de implementatie in trading bots. Deze geautomatiseerde handelsprogramma’s kunnen 24/7 handelen op basis van vooraf ingestelde algoritmen of criteria en de API stelt hen in staat om dit naadloos en in real-time te doen. Voor traders die automatisering willen toepassen in hun handelsstrategie is de Bitvavo API dus een onmisbaar instrument.

Bitvavo storing

Bitvavo, net als andere online platforms, kan Bitvavo soms te maken krijgen met storingen. Alhoewel Bitvavo een uptime heeft van ver boven de 99.9%, kunnen deze storingen variëren van login-problemen tot transactie-issues. Hieronder volgen stappen en informatie over hoe je kunt handelen bij een mogelijke Bitvavo storing:

 • Controleren op storing: Als je vermoedt dat Bitvavo een storing heeft, kun je dit eerst controleren op hun officiële social media kanalen (zoals Twitter) of via storingswebsites zoals allestoringen.nl. Bitvavo zal vaak zelf updates geven bij grote storingen.
 • Vermijd transacties: Probeer, indien mogelijk, transacties te vermijden tijdens een storing. Dit om mogelijke transactieproblemen of vertragingen te voorkomen.
 • Geduld: De meeste storingen worden snel opgemerkt en opgelost door het Bitvavo team. Het is raadzaam geduld te hebben en te wachten op een officiële update.
 • Soorten storingen: Storingen kunnen variëren. Technische problemen zoals overbelasting kunnen leiden tot trage reactietijden. Software-updates of onderhoud kunnen tijdelijke downtime veroorzaken. Incidenteel kunnen er ook problemen zijn met specifieke transacties of met de integratie van bepaalde tokens.
 • Contact opnemen: Als de storing aanhoudt of als je een specifiek probleem hebt dat moet worden aangepakt, neem dan direct contact op met de klantenservice van Bitvavo.

Bitvavo nieuws

Terwijl de cryptowereld blijft doorgroeien, speelt Bitvavo in op de vraag door nieuwe functies toe te voegen, zoals verbeterde API-connectiviteit voor handelaren. Maar misschien wel het meest spraakmakende nieuws: Bitvavo’s actieve deelname in de discussies rondom Europese crypto-reguleringen. Hun doel? Het creëren van een veilige en betrouwbare omgeving voor zowel ervaren handelaren als beginners. We houden je bij Coinliners actief op de hoogte van al het laatste crypto nieuws omtrent Bitvavo. Als er een nieuwtje is, is het bij Coinliners te vinden!

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme