Ethereum koers kan stijgen tot $6.600 bij goedkeuring ETF, volgens Bernstein

Home » Nieuws » Ethereum koers kan stijgen tot $6.600 bij goedkeuring ETF, volgens Bernstein

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat mogelijk op het punt om spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) goed te keuren.

Analisten van het onderzoeksbureau Bernstein, waaronder Gautam Chhugani en Mahika Sapra, voorspellen dat Ethereum zou kunnen stijgen tot wel $6.600 dollar als de goedkeuring doorgaat.

Een vergelijkbaar traject als Bitcoin

Deze voorspelling is gebaseerd op de prijsacties die volgden na vergelijkbare goedkeuringen voor Bitcoin (BTC) ETFs. In januari zag Bitcoin na goedkeuring door de SEC een stijging van 75% in waarde. Chhugani en Sapra verwachten een soortgelijke reactie voor Ethereum. “We verwachten vergelijkbare prijsacties voor ETH,” meldden ze in hun recent uitgebrachte onderzoek.

Marktreacties en speculaties

De laatste dagen is Ethereum al flink gestegen door de speculatie rondom de goedkeuring van de ETF, met een toename van 22% in de laatste 24 uur, waarbij het zelfs een stijging van Bitcoin, die 4,5% steeg, overtrof. Hoewel de prijs van Ethereum daarna iets daalde naar $3.694, blijven de verwachtingen hooggespannen.

ethereum koers 1 jaar
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Vooruitzichten en onzekerheden

De mogelijke goedkeuring van Ethereum ETFs door de SEC kan in twee stappen plaatsvinden: eerst zou de ETF in theorie goedgekeurd moeten worden, maar de producten zouden pas daarna werkelijk op de markt verkocht worden. Dit onderscheid is door marktwaarnemers positief geïnterpreteerd.

Echter, de onzekerheden rondom de ETF-goedkeuring veroorzaken verwarring op de markt, vooral op voorspellingsplatformen zoals Polymarket, waar gebruikers in totaal $8 miljoen hebben ingezet op de uitkomst.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme