SEC keurt historische spot Bitcoin ETF’s goed, koers reageert gek genoeg nauwelijks

Home » Nieuws » SEC keurt historische spot Bitcoin ETF’s goed, koers reageert gek genoeg nauwelijks

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de eerste gereguleerde spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) van de Verenigde Staten officieel goedgekeurd.

Deze historische beslissing kwam slechts een dag nadat een onjuist bericht op het officiële X-account van de SEC voor opschudding op de financiële markten had gezorgd.

Belangrijk moment

Op 10 januari gaf de effectenregulator groen licht voor de 19b-4-aanvragen van diverse prominente financiële instellingen, waaronder ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Franklin Templeton en anderen. Deze goedkeuring markeert een belangrijk moment in de financiële geschiedenis, omdat het beleggers de mogelijkheid biedt om direct blootgesteld te worden aan de prijs van Bitcoin zonder de munt zelf aan te hoeven schaffen, wat een grote stap vooruit is in de acceptatie van cryptocurrency.

Dit moment is des te opmerkelijker omdat het meer dan tien jaar duurde na de eerste aanvraag door Cameron en Tyler Winklevoss om de Winklevoss Bitcoin Trust in 2013 te lanceren. Tot nu toe had de SEC consequent alle aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s afgewezen, voornamelijk vanwege zorgen over marktmanipulatie en fraude.

De goedkeuring van deze ETF’s wordt in de financiële sector met grote belangstelling ontvangen. Alex Thorn, hoofd van digitale onderzoeken bij Galaxy Research, schat dat de instroom in spot Bitcoin ETF’s in het eerste jaar mogelijk $14 miljard dollar kan bereiken. VanEck, een wereldwijde fondsbeheerder, voorspelt dat er in het eerste kwartaal van 2024 ongeveer $2,4 miljard zou kunnen stromen naar deze nieuwe spot Bitcoin-producten.

Opvallend genoeg is de koers van Bitcoin na de ETF-goedkeuring nauwelijks in beweging gekomen. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin een halve procent hoger dan in de afgelopen 24 uur.

Ethereum (ETH) aan de andere kant is wel met een flinke opmars bezig. De koers van Ether is in de afgelopen 24 uur met bijna 10% gestegen en handelt momenteel om en nabij de $2,600 dollar.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme