Bitcoin handelt boven $66.000, maar stuit op sterke weerstand bij $67.000

Home » Nieuws » Bitcoin handelt boven $66.000, maar stuit op sterke weerstand bij $67.000

Bitcoin (BTC) steeg het grootste gedeelte van de afgelopen 24 uur, maar stuitte afgelopen nacht op de weerstand bij $67.000 dollar. De koers daalde vervolgens terwijl het handelsvolume opdroogde. Gezien de koersbewegingen in de afgelopen periode vormt de $67.000 dollar een mogelijke belangrijke prijszone om te doorbreken.

Lange termijn investeerders verkopen steeds minder Bitcoins

Ondanks soms grote koersbewegingen is Bitcoin de afgelopen weken voornamelijk zijwaarts aan het handelen. On-chain analist James Van Straten merkt op dat langetermijninvesteerders en Bitcoin miners steeds minder BTC verkopen. Volgens Van Straten zijn langetermijninvesteerders en miners momenteel twee van de grootste entiteiten in Bitcoin in termen van verkoopdruk, maar de distributie droogt enorm op.

Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Miners verkochten sinds november aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin, maar het aantal verkopen is de afgelopen 30 dagen aanzienlijk verminderd, met ongeveer 1.300 BTC, aldus de analist.

Positieve instroom bij Bitcoin ETF’s

Naast bij de miners en langetermijninvesteerders zijn ook bij de Amerikaanse Bitcoin exchange traded funds (ETF’s) voorzichtige positieve signalen te zien. Gisteren stroomde er netto $62,09 miljoen naar de fondsen, volgens gegevens van Farside. Hoewel Grayscale een uitstroom van $35 miljoen zag, was er dus netto meer instroom bij andere grote fondsen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme