Optimisme van Bloomberg analisten over SEC-goedkeuring stuwt Ether prijzen omhoog

Home » Nieuws » Optimisme van Bloomberg analisten over SEC-goedkeuring stuwt Ether prijzen omhoog

De prijs van Ethereum (ETH) was al licht gestegen tijdens de handelsuren op maandag in de Verenigde Staten, maar sprong meer dan 10% omhoog nadat twee invloedrijke Bloomberg ETF-analisten hun verwachtingen voor de goedkeuring van spot Ether ETFs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) drastisch bijstelden.

Bloomberg senior ETF-analist Eric Balchunas en zijn collega James Seyffart verhoogden de kans op goedkeuring naar 75%, een significante stijging vanaf de eerdere 25%. “Vanmiddag hoorden we geruchten dat de SEC mogelijk een totale ommezwaai maakt in dit steeds politieker wordende vraagstuk. Nu is iedereen, net als wij, in rep en roer (iedereen ging ervan uit dat het geweigerd zou worden),” tweette Balchunas.

Politieke ontwikkelingen en marktreacties

Deze week staat de SEC voor een aantal definitieve deadlines betreffende de goedkeuring of afwijzing van spot ETFs, na meerdere keren beslissingen te hebben uitgesteld. Dit nieuws komt in een tijd waarin politieke overwegingen steeds zwaarder lijken te wegen op beslissingen rondom cryptocurrencies. De mogelijke beleidswijziging van de SEC werd gevolgd door een marktreactie waarin niet alleen Ether, maar ook andere financiële producten die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies, zoals de Grayscale Ethereum Trust, stegen.

ethereum koers 7 dagen.
Ethereum koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Deze trust, een gesloten fonds dat Grayscale wil omzetten naar een spot ETF, handelde recentelijk met meer dan 20% korting ten opzichte van de netto activa waarde. Na de recente ontwikkelingen schoot de prijs van de trust echter meer dan 23% omhoog.

Impact op andere cryptocurrencies

De positieve stemming rond ether trok ook bitcoin mee omhoog. Bitcoin (BTC) voegde meer dan 7% aan zijn waarde toe en steeg zelfs boven de $72.000 dollar. Deze stijgingen reflecteren de bredere invloed van optimisme over de goedkeuring van spot Ether ETFs, wat ook indirect de prijs van andere cryptocurrencies beïnvloedt.

Toenemende politisering van crypto

De discussie rond de crypto-regulering lijkt intensiever te worden nu de presidentsverkiezingen naderen. Voormalig president Donald Trump heeft zichzelf gepositioneerd als een crypto-vriendelijke kandidaat, terwijl de huidige regering van president Joe Biden mogelijk probeert een minder starre houding aan te nemen ten opzichte van cryptocurrencies.

Deze politieke verschuivingen kunnen grote invloed hebben op de besluitvorming binnen de SEC, die onder druk staat van zowel binnenlandse politieke krachten als de internationale ontwikkelingen in de crypto-industrie.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme