Bitcoin’s huidige markt vergelijkbaar met 2017, zegt crypto analist TechDev

Home » Nieuws » Bitcoin’s huidige markt vergelijkbaar met 2017, zegt crypto analist TechDev

Volgens de populaire crypto analist TechDev lijkt de huidige marktstructuur van Bitcoin (BTC) sterk op die van 2017, net voordat de cryptocurrency een gigantische stijging van 1.200% doormaakte naar een recordhoogte van ongeveer $20.000 dollar.

TechDev, die deze bevindingen deelt met zijn volgers op sociale media, heeft een interessante observatie gedaan. Hij merkt op dat beide bear markets hun laagste punt bereikten tijdens de crash van grote crypto beurzen, gevolgd door meerdere rally’s en consolidatiefasen. Dit toont aan dat, hoewel markten evolueren, bepaalde patronen zich herhalen. “Hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven”, merkt TechDev op.

Consolidatiefase als voorbode van groei

Momenteel bevindt Bitcoin zich in een consolidatiefase die vergelijkbaar is met de fase in 2017, toen de munt handelde rond $1.500 voor een sterke opwaartse trend. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld rond $67.000. Deze positie zou een voorbode kunnen zijn voor flinke waardestijgingen, vergelijkbaar met die uit 2017.

Echter, TechDev merkt op dat het behalen van een vergelijkbare groei van 1.200% uitdagender zal zijn vanwege de aanzienlijk hogere marktkapitalisatie die nu vereist zou zijn.

bitcoin analyse TechDev op X.
Bron: TechDev op X.

Momentum en kansen in de markt

Ondanks enige recente verliezen in momentum na het bereiken van een voorlopige all-time high van $73.800, is er volgens TechDev nog steeds potentieel voor herstel en verdere winsten. Hij baseert deze analyse op de Relative Strength Index (RSI), een indicator die het momentum van een asset meet.

De RSI heeft de bovenkant van het lange-termijn kanaal nog niet bereikt, wat historisch gezien een teken is van aanstaande pieken. “Je zit nog in de groene zone. Verspil dat niet,” adviseert TechDev.

Vooruitzichten voor altcoins

Niet alleen Bitcoin, maar ook altcoins lijken op een keerpunt te staan. TechDev wijst op de huidige “maximale compressie” binnen de Bollinger Bands voor altcoins, wat doorgaans een voorbode is van aanstaande koersstijgingen. Deze indicator wordt vaak gebruikt om significante prijsbewegingen te signaleren op basis van volatiliteitscontractie.

TechDev is optimistisch over de kansen voor deze kleinere munten en verwacht ook hier bewegingen naar boven.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme