Fidelity wijzigt Ethereum ETF-aanvraag: verwijdert staking uit voorstel

Home » Nieuws » Fidelity wijzigt Ethereum ETF-aanvraag: verwijdert staking uit voorstel

Fidelity Investments heeft een bijgewerkte S-1-aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor zijn voorgenomen Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF).

Deze aanpassing komt op een moment waarop de deadline voor dergelijke fondsen nadert en wijst op belangrijke veranderingen in de aanpak van het fonds ten opzichte van staking.

Wijzigingen rondom staking

De gewijzigde verklaring heeft alle verwijzingen naar staking verwijderd, inclusief de beloningen die daaruit voortkomen. Eerder had het prospectus aangegeven dat het fonds van plan was een deel van zijn activa te staken via een stakingprovider, wat stakingsbeloningen zou hebben gegenereerd.

Deze wijziging kan worden toegeschreven aan de bezorgdheid van de SEC over het staken van cryptocurrencies, vooral na de rechtszaak tegen Coinbase in juni 2023 waarin werd beweerd dat het toegang bieden tot staking via zijn platform in strijd was met de effectenwetten.

Aankomende deadlines en goedkeuringskansen

De deadline voor het indienen van de gewijzigde 19b-4-formulieren was vanochtend. Deze formulieren en de S-1-registratieverklaringen moeten worden goedgekeurd voordat deze fondsen kunnen beginnen met handelen. VanEck, een andere grote speler op de markt, heeft ook een aanvraag ingediend voor een Ethereum ETF en heeft tot 23 mei om goedkeuring of afwijzing van zijn 19b-4-formulieren van de SEC te ontvangen.

Eric Balchunas, een senior analist bij Bloomberg ETF, meldde op het sociale platform X dat de goedkeuringen voor deze formulieren mogelijk al op 22 mei kunnen komen, wat de kans op goedkeuring van Fidelity’s aangepaste aanvraag aanzienlijk vergroot. Bloomberg-analist James Seyffart benadrukte echter dat naast de 19b-4-formulieren ook goedkeuring van de S-1-aanvragen nodig is, wat enige tijd kan duren. Seyffart uitte optimisme dat, indien goedgekeurd, dit een kwestie van ‘wanneer’ en niet ‘of’ zal zijn.

Naar aanleiding van meerdere geruchten dat de SEC de Ethereum ETF’s binnenkort zal goedkeuren is de Ethereum koers in de afgelopen 24 uur met bijna 20% gestegen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme