Bitcoin schrijft geschiedenis met nieuwe hoogterecords in Japan en Argentinië

Home » Nieuws » Bitcoin schrijft geschiedenis met nieuwe hoogterecords in Japan en Argentinië

De afgelopen 24 uur heeft Bitcoin (BTC) flinke winsten geboekt, wat heeft geleid tot recordhoogtes in verschillende wereldvaluta’s. Opvallend genoeg steeg de munt met 7,70%, wat resulteerde in een koers van $72.246. Deze stijging brengt de digitale munt dichterbij haar all-time high van $73.800.

Recordbrekers in Azië en Zuid-Amerika

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Bitcoin de 111 miljoen Japanse yen overschreden, een belangrijk moment gezien de eerdere waardering van 11,2 miljoen yen op 21 mei. Deze piek is bijzonder opmerkelijk omdat de Japanse yen dit jaar al 10% van zijn waarde ten opzichte van de USD heeft verloren.

In Argentinië heeft Bitcoin ook een nieuw record bereikt met een waarde van 63,8 miljoen Argentijnse pesos, iets hoger dan het vorige record van medio maart. Argentinië worstelt met een inflatie van 290%, wat enorme economische druk legt op haar burgers. Ook in de Filipijnen heeft de munt een nieuw hoogtepunt bereikt, met een waarde van 4,18 miljoen pesos (PHP).

bitcoin koers 7 dagen coinmarketcap
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Nabij de Europese recordhoogtes

Ook in Europa benadert Bitcoin haar recordhoogte; de huidige koers staat op 65.350 euro tegenover een record van 67.400 euro. Dit benadrukt de wereldwijde impact van de recente prijsstijgingen en de toenemende acceptatie van de munt als een belangrijke financiële asset.

Perspectief op globale inflatie

De grote prijsstijgingen van Bitcoin in landen zoals Argentinië en de Filipijnen weerspiegelen niet alleen de kracht van cryptocurrency als een investering, maar belichten ook de ernstige inflatieproblemen waarmee deze landen kampen. Burgers in deze regio’s moeten extreem creatief zijn om economisch te overleven, waarbij Bitcoin soms een alternatief biedt voor hun snel devaluerende lokale valuta.

Toekomstige vooruitzichten

Ondanks de huidige successen is het belangrijk om voorzichtig te blijven. Hoewel Bitcoin dicht bij zijn recordhoogtes in verschillende valuta’s staat, met name de Amerikaanse dollar, is de volatiliteit van de markt nog steeds een belangrijke overweging voor investeerders. De euforie rond recente stijgingen moet worden getemperd met realistische verwachtingen over toekomstige marktbewegingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme