Farcaster haalt $150 miljoen op en introduceert ‘Frames’-functie

Home » Nieuws » Farcaster haalt $150 miljoen op en introduceert ‘Frames’-functie

Het blockchain-gebaseerde social media platform Farcaster heeft $150 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde geleid door Paradigm. Andere grote investeerders zoals a16z, Haun Ventures, USV, Variant en Standard Crypto namen ook deel aan deze ronde.

Mede-oprichter Dan Romero benadrukte dat deze financiering de ontwikkeling van Farcaster voor vele jaren zal ondersteunen. Hij onthulde dit nieuws in een update en voegde toe dat het bedrijf bezig is met het aannemen van senior engineers.

Technologische basis en gebruikersgroei

Farcaster draait op de Ethereum (ETH) blockchain en de OP Mainnet in het Optimism layer-2 ecosysteem. Sinds het platform in oktober ‘permissionless’ werd, registreerde het 350.000 betaalde aanmeldingen en een vijftigvoudige toename in netwerkactiviteit.

Romero benadrukte de betrokkenheid van honderden ontwikkelaars die continu werken aan het protocol en het groeiende aantal applicaties en ‘frames’ die beschikbaar zijn voor gebruikers.

farcaster funding update.
Bron: Farcaster.

Innovatie in sociale interactie

Op 26 januari lanceerde Farcaster een nieuwe functie genaamd ‘Frames’, die apps binnen berichten toestaat te draaien. Dit betekent dat gebruikers niet meer naar een andere site hoeven te klikken om applicaties te gebruiken, wat een naadloze integratie binnen het platform mogelijk maakt. Deze innovatie heeft de aandacht getrokken binnen de tech-gemeenschap en versterkt het gebruiksgemak van het platform.

Bekende gebruikers en persoonlijke connecties

Interessant is dat Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin zich heeft aangemeld als gebruiker van Farcaster’s Warpcast app en regelmatig berichten plaatst. Verder is Dan Romero bekend vanwege zijn verleden als voormalig studiegenoot aan de Duke University van Coinbase mede-oprichter Fred Ehrsam, wat zijn diepe wortels in de technologie- en cryptowereld benadrukt.

Uitbreiding van netwerkondersteuning

Onlangs heeft Farcaster ook ondersteuning toegevoegd voor de Layer 2 blockchain Arbitrum. Dit breidt het aantal ondersteunde netwerken uit naar drie, waaronder Solana (SOL) en Ethereum.

De Arbitrum Foundation merkte op dat frame-bouwers en gebruikers nu directe toegang hebben tot een van de grootste blockchain-gemeenschappen, wat verdere groei en ontwikkeling van het platform bevordert.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme