SEC keurt acht spot Ethereum-ETF’s goed in historische beslissing

Home » Nieuws » SEC keurt acht spot Ethereum-ETF’s goed in historische beslissing

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijke stap gezet door de goedkeuring te verlenen voor spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Deze beslissing markeert de tweede baanbrekende goedkeuring dit jaar en volgt op de eerdere goedkeuring van meerdere spot Bitcoin (BTC) ETF-aanvragen in januari.

Details van de goedkeuring

Op 23 mei heeft de SEC de 19b-4-aanvragen goedgekeurd van verschillende grote financiële instellingen, waaronder VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise. Deze goedkeuringen maken het mogelijk dat spot Ether ETF’s genoteerd en verhandeld kunnen worden op hun respectieve beurzen.

De goedkeuring kwam ondanks speculaties dat de SEC onderzoek deed naar de mogelijkheid om Ether als een effect te bestempelen.

sec goedkeuring ethereum etf.
Bron: Sec.gov.

Volgende stappen voor ETF’s

Hoewel de 19b-4-formulieren zijn goedgekeurd, moeten de uitgevers van de ETF’s wachten op de goedkeuring van hun respectieve S-1-registratieverklaringen voordat de officiële handel kan beginnen. Analisten uit de industrie suggereren dat dit proces dagen, weken of zelfs maanden in beslag kan nemen. Opvallend is dat meerdere aanvragen wijzigingen hebben ondergaan, waaronder het verwijderen van staking-functionaliteiten.

Politieke en marktreacties

De goedkeuring van de SEC kwam een dag nadat leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemden voor wetgeving die naar verwachting meer regulatoire duidelijkheid zal bieden aan de cryptocurrency-industrie. De ‘Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act’ moet nog worden goedgekeurd door de Senaat en ondertekend door de president.

Ondertussen steeg de prijs van Ethereum naar meer dan $3,900 direct na de aankondiging van de SEC, hoewel deze daarna terugviel naar $3,759 dollar.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme