Spot Ethereum ETF’s goedgekeurd: Wanneer begint de handel?

Home » Nieuws » Spot Ethereum ETF’s goedgekeurd: Wanneer begint de handel?

Vandaag is er een belangrijke stap gezet met de goedkeuring van acht spot Ethereum (ETH) ETF’s door de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Deze ETF’s, waaronder aanbiedingen van BlackRock, Fidelity en Grayscale, kunnen echter nog niet direct beginnen met handelen.

Voor de handel kan starten, moeten hun S-1 registratieverklaringen effectief worden verklaard.

Verschillen met Bitcoin ETF’s

Bij de goedkeuring van Bitcoin (BTC) ETF’s waren de S-1 formulieren al klaar voor de 19b-4 goedkeuringen, wat leidde tot een snelle effectiviteit en handel die de volgende dag begon. Voor de Ethereum ETF’s ligt dit anders; de SEC was tot eerder deze week niet actief betrokken bij de uitgevers.

Dit zou te maken kunnen hebben met politieke besluitvorming die op het laatste moment veranderde.

Uitdagingen bij de S-1 formulieren

Hoewel de uitgevers de 19b-4 formulieren snel hebben kunnen omkeren voor de deadline van vandaag voor de VanEck ETF, is er nog veel werk aan de winkel voor de S-1 formulieren. Volgens een bron dicht bij het proces kan het oplossen van eventuele problemen weken duren, afhankelijk van hoe responsief de SEC is.

Op dit moment is er nog geen sprake van dat de beurzen en uitgevers het hebben over het live gaan van de producten.

james seyffart x tweet ethereum etf
Bron: James Seyffart op X.

Vooruitzichten voor lancering

Volgens schattingen van experts kan het nog even duren voordat de spot Ethereum ETF’s daadwerkelijk gelanceerd worden. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas verwachtte in een interview een hectische periode van enkele dagen tot weken, afhankelijk van de S-1 formulieren.

Galaxy Digital voorspelt dat de spot Ethereum ETF’s mogelijk pas in juli of augustus op beurzen zullen worden genoteerd, vanwege hun “aanzienlijk” hogere risicoprofielen vergeleken met spot Bitcoin ETF’s, wat het besluitvormingsproces van de regelgevers kan verlengen.

Samenvatting

Hoewel de goedkeuringen zijn verleend, is de werkelijke handel in spot Ethereum ETF’s mogelijk nog enkele weken tot maanden uitgesteld. Dit hangt af van de urgentie van de SEC en de voorbereiding van de uitgevers om de S-1 formulieren in orde te maken.

Het is duidelijk dat de SEC zal beginnen met het geven van feedback aan de uitgevers over hun S-1 formulieren en met hen zal werken om deze klaar te krijgen voor de lancering.

Koop je Ether voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme