Ethereum ETF goedkeuring kan leiden tot altcoin seizoen, zegt Nederlandse crypto analist

Home » Nieuws » Ethereum ETF goedkeuring kan leiden tot altcoin seizoen, zegt Nederlandse crypto analist

In een nieuwe video van John van der Meer, ook bekend als De Bitcoin Consultant, bespreekt hij de mogelijke impact van de goedkeuring van een Ethereum (ETH) ETF op de koers van Ethereum.

Potentiële koersstijging na ETF goedkeuring

Volgens Van der Meer zou de goedkeuring van een Ethereum ETF een aanzienlijke stijging in de Ethereum-prijs kunnen veroorzaken. Hij vergelijkt de situatie met de eerdere goedkeuring van een Bitcoin (BTC) ETF, die leidde tot een stijging van 71%.

Van der Meer voorspelt dat Ethereum mogelijk een vergelijkbare stijging kan doormaken, wat de prijs naar ongeveer $6500 zou kunnen brengen.

Technische analyse: koersdoelen en patronen

Van der Meer benadrukt dat Ethereum momenteel een dalend wig-patroon heeft gevormd en dat het technische doel van dit patroon rond de $4080 dollar ligt. Tijdens de recente marktbewegingen was er een hoog bullish volume, wat duidt op een sterke koopdruk.

Echter, Van der Meer waarschuwt ook voor een mogelijke correctie rond het Fibonacci-niveau van $3076. Hij adviseert beleggers om voorbereid te zijn op een “sell-the-news” evenement, waarbij de prijs kan dalen na het nieuws van de goedkeuring.

Vergelijking met Bitcoin en altcoin seizoen

Interessant genoeg suggereert Van der Meer dat Ethereum Bitcoin zou kunnen overtreffen, wat kan leiden tot een nieuw altcoin seizoen. Hij stelt dat als de ETF goedkeuring niet doorgaat, de prijs van Ethereum waarschijnlijk zal dalen en dat Bitcoin’s dominantie op de markt zal afnemen.

Conclusie en advies voor beleggers

Van der Meer blijft gematigd optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van Ethereum. Hij ziet potentieel voor Ethereum om $3500 en $3000 te bereiken als neerwaartse doelen als er een correctie optreedt.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme