Biden laat veto achterwege, maar uit bezwaar tegen crypto-marktstructuurwet

Home » Nieuws » Biden laat veto achterwege, maar uit bezwaar tegen crypto-marktstructuurwet

Het Witte Huis heeft zijn bezwaren geuit tegen de goedkeuring van de Wet op Financiële Innovatie en Technologie voor de 21e Eeuw, bekend als FIT21, door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ondanks deze tegenstand heeft president Joe Biden geen veto gedreigd, wat als een positief teken wordt gezien voor de crypto-industrie.

Deze ontwikkeling volgt na een verklaring waarin werd aangegeven dat de regering niet tevreden is met de huidige bescherming voor investeerders onder deze wet, mocht deze door het Congres worden aangenomen.

Verschil in standpunten

Het contrast tussen het Witte Huis en Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter Gary Gensler is opmerkelijk. Terwijl het Witte Huis aangeeft samen met het Congres te willen werken aan toekomstige wetgeving die de cryptomarkten reguleert, heeft Gensler herhaaldelijk uitgesproken dat hij niet gelooft dat de industrie specifieke aanvullende wetgeving nodig heeft.

Reactie van de SEC

De verklaring van het Witte Huis kwam slechts enkele uren na een tegenverklaring van Gensler, waarin hij aangaf dat de wetgeving de inspanningen van de SEC om de traditionele kapitaalmarkten evenals de cryptomarkten te reguleren, zou schaden. Gensler benadrukte dat FIT21 zou herdefiniëren hoe effectenuitgevers moeten voldoen aan bestaande federale wetgeving en precedenten van het Hooggerechtshof.

verklaring witte huis crypto wetgeving 22 mei 2024
Bron: Whitehouse.gov.

Toekomstige samenwerking en wetgeving

De verklaring van het Witte Huis benadrukte de bereidheid om door te gaan met samenwerken met het Congres aan wetgeving voor digitale activa die adequate waarborgen bevat voor consumenten en investeerders, terwijl er tegelijkertijd voorwaarden worden geschapen voor innovatie. Er wordt meer tijd gevraagd voor dergelijke samenwerking.

Deze benadering suggereert een poging om een evenwichtig en omvattend regelgevend kader te ontwikkelen dat de verantwoordelijke ontwikkeling van digitale activa en betaalinnovaties bevordert en de leidende positie van de Verenigde Staten in het mondiale financiële systeem versterkt.

Slotoverwegingen

FIT21 staat gepland voor een stemming in het volledige Huis later op de dag. Advocaten van de wet beweren dat de huidige Amerikaanse wetgeving crypto-bedrijven niet toestaat te opereren zonder de dreiging van civiele rechtszaken, een standpunt dat Gensler beschrijft als een poging van deze bedrijven om te ontsnappen aan het voldoen aan de bekendmakings- en andere nalevingsvereisten voor effectenuitgevers.

Het wetsvoorstel zou een nieuwe definitie specifiek voor digitale activa creëren, om te identificeren wanneer ze als effecten of digitale goederen beschouwd worden en of de SEC of de Commodity Futures Trading Commission de primaire toezichthouder op de spotmarkt zou moeten zijn.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme