Amerikaanse aanklagers eisen tot 7 jaar cel voor ex-FTX topman Ryan Salame

Home » Nieuws » Amerikaanse aanklagers eisen tot 7 jaar cel voor ex-FTX topman Ryan Salame

Amerikaanse aanklagers hebben een gevangenisstraf van vijf tot zeven jaar voorgesteld voor Ryan Salame, de voormalige executive van het crypto exchange platform FTX, die vorige september schuld bekende aan criminele aanklachten.

De rechtbank in New York, die op 28 mei zal beslissen over zijn straf, kreeg van de verdediging van Salame te horen dat een mildere straf van maximaal 18 maanden gepast zou zijn. Echter, de aanklagers benadrukken dat een aanzienlijk langere gevangenisstraf noodzakelijk is om de ernst van zijn misdrijven weer te geven.

Beschuldigingen van ernstige misdrijven

Volgens de aanklagers zijn de misdaden van Salame niet te verzachten door zijn bewering dat deze enkel bedoeld waren om FTX en de bredere cryptosector te helpen. Uit bewijsmateriaal blijkt dat Salame persoonlijk heeft geprofiteerd van zijn criminele handelingen.

Zijn betrokkenheid bij een van de grootste campagne financieringsmisdrijven in de Amerikaanse geschiedenis en een niet-gelicentieerd geldtransactie bedrijf dat meer dan $1 miljard dollar verhandelde zonder adequaat toezicht, tonen de schaal van zijn overtredingen aan.

Juridische argumenten en persoonlijk verlies

De verdediging van Salame stelt dat hij geen centrale rol speelde in de frauduleuze activiteiten en veel van zijn persoonlijke vermogen verloor door de ineenstorting van crypto exchange FTX. Desondanks onderstrepen de aanklagers dat alleen een substantiële gevangenisstraf de aard en ernst van zijn gedrag juist kan weerspiegelen en voldoende afschrikkend kan werken.

Verdere context en wetgevende reacties

De veroordeling van Salame volgt op die van voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried, die schuldig bevonden is aan het bedriegen van klanten en veroordeeld is tot bijna 25 jaar gevangenis.

Salame, die van 2019 tot 2022 een leidinggevende rol had bij Alameda Research en vervolgens bij FTX.com, speelde volgens de aanklagers een belangrijke rol in het bevorderen van de groei van FTX en het verbeteren van het imago van Bankman-Fried.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme