Wie is Sam Bankman-Fried?

Home » Hub » Personen » Wie is Sam Bankman-Fried?

Sam Bankman-Fried is de oprichter van het voormalige FTX, een grote cryptocurrency exchange. Nadat de exchange faillissement heeft aangevraagd, was Bankman-Fried één van de beruchtste personen in de crypto community.

Biografie

Volledige naam: Sam Bankman Fried
Geboortedatum: 1992 (exacte datum onbekend)
Geboorteplaats: Stanford, Californië, Amerika
Huidige woonplaats: Specifieke locatie onbekend
Nationaliteit: Amerikaans
Huidige baan: Oprichter en CEO van FTX (failliet)
Geschat vermogen: $0,- tot $4 miljoen dollar

Foto

Foto: lev radin / Shutterstock.com

Wie is Sam Bankman-Fried?

Sam Bankman Fried, geboren in 1992 in Stanford, Californië, is een Amerikaanse ondernemer en investeerder. Na het behalen van zijn masterdiploma in natuurkunde aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in 2014, trad hij in dienst bij Jane Street Capital, gespecialiseerd in algoritmische handel. In 2017 nam hij afscheid van Jane Street om zijn eigen weg in te slaan en FTX op te richten, een cryptocurrency exchange te lanceren in 2019, met haar thuisbasis in de Bahamas.

FTX groeide snel uit tot een van de grootste cryptocurrency exchanges wereldwijd, maar in november 2022 werd het bedrijf geconfronteerd met financiële problemen en vroeg het faillissement aan. Een combinatie van factoren, zoals een dip in de cryptocurrency markten een streng gereguleerd klimaat voor crypto bedrijven, droegen hieraan bij. Daarbij werd later ook bekend dat Sam Bankman-Fried, en eventueel andere FTX-bestuurders, zouden hebben gesjoemeld met verschillende geldzaken.

Ondanks deze problemen staat Sam bekend als een van de invloedrijkste figuren in de crypto-sector. FTX was in de toptijd één van de populairste crypto exchanges, en mede door het faillissement van FTX zakte de Bitcoin (BTC) koers in 2022 hard.

Vermogen Sam Bankman-Fried

Het vermogen van Sam Bankman Fried is onduidelijk. In 2021 werd zijn vermogen geschat op 26,5 miljard dollar. Dit bedrag was gebaseerd op zijn aandeel in FTX, een cryptocurrency-beurs die hij in 2019 oprichtte. De waarde van FTX is echter sindsdien gedaald, waardoor het vermogen van Bankman Fried ook is gedaald. Volgens Bloomberg is zijn netto vermogen na de FTX val geschat op 0,- dollar. Echter, volgens Forbes, heeft Bankman-Fried op moment van schrijven een vermogen van $4 miljoen dollar.

Er gaan geruchten dat Sam in zijn periode als FTX CEO crypto heeft kunnen sparen, maar hier is geen duidelijkheid over.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme