Daniel Yan van Matrixport ziet Solana als volgende kandidaat voor ETF-goedkeuring

Home » Nieuws » Daniel Yan van Matrixport ziet Solana als volgende kandidaat voor ETF-goedkeuring

De lancering van spot Bitcoin (BTC) ETF’s in de Verenigde Staten markeerde een keerpunt voor de industrie. Na deze belangrijke gebeurtenis is alle aandacht nu verschoven naar Ethereum (ETH), waarvan de spot ETF waarschijnlijk spoedig goedgekeurd zal worden.

De vraag rijst nu of Solana (SOL) het volgende digitale activum kan zijn dat in de voetsporen treedt van Bitcoin en Ethereum en zijn eigen spot ETF ontvangt.

Solana als potentiële kandidaat voor een spot ETF

Volgens Daniel Yan, mede-oprichter van het digitale activafinancieringsbedrijf Matrixport, zou Solana wel eens de volgende kunnen zijn. Hij gelooft sterk dat Solana, met de verwachte goedkeuring van de Ethereum ETF, aanzienlijke voordelen kan zien die het tot een topkandidaat zouden maken voor een eigen ETF.

Yan benadrukte recentelijk op X (voorheen Twitter) dat, gezien de recente ontwikkelingen rond Ethereum, Solana als een nog betere investering gezien kan worden.

daniel yan tweet solana
Bron: Daniel Yan op X.

Marktspeculatie en vertrouwen van investeerders

Het enthousiasme in de cryptowereld over de potentiële goedkeuring van een Ethereum spot ETF lijkt onverminderd groot. Dit optimisme heeft niet alleen de speculatie aangewakkerd over welk activum het volgende zou kunnen zijn, maar ook de prijs van Solana is hierdoor de afgelopen week met meer dan 23% gestegen, volgens gegevens van ByBit.

Uitdagingen en mogelijkheden

Ondanks het optimisme zijn er uitdagingen voor de goedkeuring van een Solana spot ETF. Solana mist bijvoorbeeld nog een kritische stap die Bitcoin en Ethereum wel hadden ten tijde van hun spot ETF-goedkeuringen: een actief verhandelde futures ETF. Dit kan de onmiddellijke overweging voor een spot ETF belemmeren, maar met de juiste regelgevende ontwikkelingen kan Solana mogelijk toch Bitcoin en Ethereum volgen in het verkrijgen van een ETF-goedkeuring.

In de tussentijd bieden alternatieven zoals het Grayscale Solana Trust (GSOL) en producten zoals VanEck’s Solana ETN en 21Shares’ Solana ETP beleggers indirecte manieren om in SOL te handelen.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme