Week in overzicht: Bitcoin ETF’s blijven nieuws beheersen, Solana blijft stijgen en Ripple roert zich onder de radar

Home » Nieuws » Week in overzicht: Bitcoin ETF’s blijven nieuws beheersen, Solana blijft stijgen en Ripple roert zich onder de radar

Een rustige week bestaat niet in de crypto wereld: hoewel Bitcoin (BTC) en (veel) andere grote tokens in relatief rustig vaarwater zaten, kon Solana (SOL) flink stijgen. Ook bleef de komst van spot Bitcoin ETF’s de gemoederen bezig houden: deze beursproducten lijken er toch echt te gaan komen. Onder de radar door Ripple (XRP) goede zaken met het oog op 2024.

Spot Bitcoin ETF’s beheersen het nieuws

De mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s blijft het nieuws beheersen: deze week ging de SEC in gesprek met onder meer BlackRock en Nasdaq over dergelijke producten. De ETF van BlackRock zit zo ver in de ontwikkeling, dat deze al een eigen ticker heeft gekregen. Daarbij kwam deze week ook een onderzoek naar buiten van K33 Research, waaruit blijkt dat het zo goed als zeker is dat spot Bitcoin ETF’s in januari zullen worden goedgekeurd.

In de media wordt al veel gespeculeerd over de invloed die spot Bitcoin ETF’s zullen hebben. Omdat dankzij deze beursproducten Bitcoin toegankelijk zal worden voor traditionele investeerders, zou de waarde van Bitcoin enorm kunnen stijgen.Volgens Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, zouden Bitcoin ETF’s weleens $30 biljoen in de markt kunnen brengen. Niet zo vreemd dat vermogensbeheerders zich nu al met een golf aan reclames proberen te positioneren.

Toch is het niet allemaal hosanna: zo voorziet Nate Geraci een ‘bloedbad’ voor crypto exchanges en komt DonAlt deze week met de waarschuwing dat de verwachte groei na een goedkeuring wel eens uit kan blijven.

Solana en Bonk in de lift

Solana heeft een opzienbarende groei achter de rug. De afgelopen week steeg de koers met 24%. Over de afgelopen zes maanden gezien steeg de waarde van de token met liefst 464%! Dankzij de enorme groei heeft Solana nu een market cap van $40 miljard, waarmee het plotseling groter is dan Ripple (en de vijfde grootste token). 

Een meme coin op Solana, BONK, zette ook uitstekende cijfers neer deze week. De token steeg met 100% nadat bekend werd dat deze op Binance geplaatst zou worden. De run op deze token zorgde tevens voor een run op Solana Saga telefoons, omdat deze komen met een gratis crypto airdrop (waaronder BONK). De tokens op de telefoon waren ondertussen meer waard geworden dan de telefoon zelf. Binnen een mum van tijd was de Saga telefoon uitverkocht, en gingen ze zelfs voor meer dan $5000 rond op eBay.

Overigens is de Bonk Mania nu alweer voorbij: in totaal verloor deze token deze week 21% aan waarde en ook vandaag lijken de cijfers rood te worden. Ook Solana kent een kleine prijscorrectie.

Ripple aan de slag in Ierland

Vanuit Ierland kwam het nieuws dat Ripple, uitgever van de XPR, aan de slag mag als ‘virtual asset service provider’ (VASP). Het bedrijf heeft daarvoor een licentie gekregen van de centrale bank. Hierdoor krijgt het bedrijf het recht om cryptodiensten aan te bieden binnen de gehele Europese economische ruimte.

2024 kan een fantastisch jaar worden voor Ripple: de juridische problemen met de SEC zijn (zo goed als) afgerond en zowel in Azië (Singapore) als in Europa (Ierland) kan het bedrijf zich flink uitbreiden. Zouden zij de vijfde plek van Solana terug kunnen pakken?

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme