Bonk Inu stijgt 100% na Binance-aankondiging, deze maand al bijna 1000% gestegen

Home » Nieuws » Bonk Inu stijgt 100% na Binance-aankondiging, deze maand al bijna 1000% gestegen

Bonk Inu (BONK) blijft de aandacht trekken met zijn prijs die bijna dagelijks nieuwe hoogtepunten bereikt in de afgelopen weken. Deze mememunt op Solana (SOL) explodeerde nog eens met 100% in de laatste 24 uur, terwijl de stijging op een 30-daagse schaal meer dan 1.000% bedraagt.

Daarbij nadert het de indrukwekkende marktkapitalisatie van $2 miljard dollar.

Hoger dan normaal risico

Een belangrijke factor achter deze recente rally is de aankondiging van Binance. ’s Werelds toonaangevende crypto beurs qua handelsvolume kondigde aan dat het de munt zal noteren op zijn platform op 15 december, met de volgende spot handelsparen: BONK/USDT, BONK/FDUSD, en BONK/TRY. Opnames worden beschikbaar vanaf 16 december, terwijl de noteringskosten voor BONK op 0 BNB zijn vastgesteld. Binance plant ook om de mememunt toe te voegen als een leenbaar activum in zijn Isolated Margin-programma op 17 december.

Ondanks de notering van BONK, waarschuwde de beurs gebruikers dat de token “een hoger dan normaal risico met zich meebrengt en als zodanig waarschijnlijk onderhevig zal zijn aan hoge prijsvolatiliteit”.

Het is vermeldenswaard dat Binance niet de eerste crypto exchange is die ondersteuning voor Bonk Inu aankondigt. Daarvoor had Coinbase d e munt al op zijn “roadmap”-programma gezet en vervolgens op zijn platform genoteerd.

Andere factoren die een rol spelen in de bizarre prijsstijging van de token zijn onder meer de aanhoudende mememunten-gekte, met toonaangevende coins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) die ook goede prestaties laten zien, zij het niet zo spectaculair als BONK.

Het FOMO (“Fear of Missing Out”)-effect moet ook worden genoemd. Het is mogelijk dat veel beleggers de munt hebben gekocht na het simpelweg waarnemen van de recente prijsstijging, zonder het doen van gepast onderzoek.

Tot slot kan het succes van de mememunt ook worden toegeschreven aan zijn connectie met Solana (SOL), die dit jaar een van de top performers in de markt is geweest, met een prijsstijging van 650% sinds 1 januari.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme