Deze factoren zijn van cruciaal belang voor een Bitcoin koersstijging

Home » Nieuws » Deze factoren zijn van cruciaal belang voor een Bitcoin koersstijging

Bitcoin (BTC) maakte onverwachts nieuws door vanaf oktober aan een aanzienlijke rally te beginnen. De digitale munt was gedurende de start van die maand slechts $27.000 waard, maar bereikte recent nog kort de $45.000, om vervolgens te consolideren rond de $42.000.

Deze regio lijkt een belangrijke steunzone te zijn. Of de coin door kan stijgen is nog maar de vraag en zal afhangen van een aantal belangrijke factoren.

100 uur SMA

De koers handelt momenteel boven de zogenaamde 100 hourly simple moving average (SMA). Dit is een technische analyse indicator die wordt gebruikt om de gemiddelde prijs van een activum, zoals Bitcoin, over een specifieke periode te bepalen. De prijs van BTC handelt momenteel boven de 100 uur (SMA), wat aangeeft dat de korte termijn trend bullish is. Voor de koers om te stijgen blijft het belangrijk dat de BTC prijs boven de 100 uur SMA kan blijven. 

Belangrijke weerstandsniveaus

De volgende grote weerstand ligt rond de $43.350. Sinds maandag van deze week handelt de prijs van de cryptomunt onder dit weerstandsniveau. Als Bitcoin deze weerstand overtreft, kan het verder de weg vrijmaken om door te stijgen. Als Bitcoin de $43.350 weerstand overtreft, zou de prijs voorbij de $45.000 kunnen schieten, wat een lokale piek betekent. Een doorbraak boven de $45.000 zou een test van de $46.500 prijsregio kunnen inluiden.

Acties Federal reserve

Eerder deze maand zagen we dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, de beslissing om de rente op het huidige niveau van 5,25% tot 5,5% te houden. Dergelijke macro-economische ontwikkelingen zijn een andere belangrijke factor om goed in de gaten te blijven houden. Mochten we in het nieuwe jaar een renteverlaging kunnen verwachten, zal dit een stimulerend effect hebben op de economie en ook de crypto markt. Na de aankondiging op 13 december van een gelijkblijvende rente zagen we al dat BTC bijna 5% in waarde steeg. 

Bitcoin spot ETF

Een andere belangrijke ontwikkeling is de langverwachte BTC Spot exchange traded fund (ETF). Het lijkt erop dat dit financieel product steeds dichter bij een goedkeuring komt vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het ziet ernaar uit dat we in het begin van 2024 meer nieuws zullen horen. Mocht een dergelijke ETF worden gelanceerd is het de verwachting dat miljoenen van institutionele beleggers hun weg kunnen vinden naar de Bitcoin markt.

Conclusie

Bitcoin heeft sinds oktober een aanzienlijke rally doorgemaakt. De $42.000  prijszone lijkt momenteel een steunpunt te zijn. BTC handelt boven de 100 uur SMA, wat duidt op een positieve korte termijn trend. Weerstandsniveaus rond $43.350 zijn daarnaast cruciaal, waarbij een doorbraak een verdere stijging kan inluiden. Macro-economische factoren zoals beslissingen van de Federal Reserve beïnvloeden ook de markt.

De mogelijke goedkeuring van een Bitcoin spot ETF kan in 2024 groot nieuws brengen, waarmee institutionele beleggers naar de markt kunnen worden getrokken.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme