Koers Solana is deze maand door het dak geschoten, wat is er allemaal gaande met deze Ethereum concurrent? 

Home » Nieuws » Koers Solana is deze maand door het dak geschoten, wat is er allemaal gaande met deze Ethereum concurrent? 

Solana (SOL) is in de afgelopen 24 uur met bijna 13% gestegen en de vaart lijkt er nog niet uit. De koers van de Ethereum (ETH) concurrent stond begin dit jaar nog op een luttele $10, rond de tijd dat FTX instortte.

Met een huidige koers van bijna $90 is Solana dus zo ongeveer negen keer over de kop gegaan dit jaar. Onder veel Solana holders zal er dus sprake zijn van vreugde, maar zij die de absolute top gekocht hebben zullen nog even moeten wachten: in 2021 had SOL een all-time high van $260 dollar. De koers moet dus nog zo’n 300% stijgen voordat er een nieuwe all-time high wordt bereikt.

Bearmarkt lijkt voorbij voor SOL

Wel kan er voorzichtig geconcludeerd worden dat de bearmarkt voor Solana ook voorbij is. Vanaf de zomer van 2022 tot aan september dit jaar was er op de koersgrafiek van SOL bijzonder weinig actie te zien. In oktober begon toen plots een explosieve stijging die van geen ophouden weet. SOL steeg van een koers van rond de $20 naar de $87 van vandaag de dag. Het dagelijkse handelsvolume van SOL is net zo hard mee gestegen. 

Opvallend is de hype rond de Saga smartphone de afgelopen week. Deze smartphone is specifiek ontwikkeld om te integreren met het Solana ecosysteem. Onder andere komt de telefoon met een hardware enclave waarin de private keys van Solana wallets kunnen worden opgeslagen. Dit betekent dat er een fysieke scheiding zit tussen de chip en het geheugen waar het operating system van de telefoon op draait en de hardware die de keys beheert, wat zorgt voor een extra mate van veiligheid. De Saga smartphone komt ook met integratie met web3 native dApps, alhoewel nog niet helemaal duidelijk is hoe dat precies is vormgegeven.

De telefoon is na een ruige start inmiddels overal uitverkocht en gaat op eBay meerdere malen over de kop. De Saga wordt namelijk geleverd met een airdrop van 30 miljoen BONK tokens, ter waarde van ongeveer $700. De telefoon was dus praktisch gratis verkrijgbaar. 

Solana koers in het afgelopen jaar. Bron: CoinMarketCap

Gedwongen om te holden

Solana heeft wat zware wateren achter de rug. De beruchte Sam Bankman-Fried was een ware champion van de crypto. Toen de door hem opgerichte exchange FTX instortte, zakte de koers van SOL van rond de $30 naar de $10, een verlies van ongeveer 66%.

Met de koersstijging van de afgelopen maand doet zich een ietwat opmerkelijke situatie voor: er staat ongeveer $10 miljard aan claims open tegen de failliete FTX en de kans dat deze claims terugbetaald worden wordt steeds groter. FTX heeft namelijk nog ongeveer 56 miljoen SOL tokens in het bezit, die almaar meer waard worden. De meeste van deze tokens ‘unlocken’ pas in 2027 of 2028, wat voor getroffen investeerders erg goed of erg slecht nieuws kan zijn.

Zij zullen geforceerd worden te holden voor de komende 4 a 5 jaar. De SOL die vervolgens tegen marktprijs verkocht wordt om de investeerders terug te betalen, zou weleens heel wat waard kunnen zijn. Of… ook niet. 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme