Grayscale: crypto zal belangrijke rol spelen in Amerikaanse verkiezingen van 2024

Home » Nieuws » Grayscale: crypto zal belangrijke rol spelen in Amerikaanse verkiezingen van 2024

Met de naderende Amerikaanse verkiezingen van 2024 in zicht, blijkt uit recente onderzoeken van Grayscale Investments en The Harris Poll dat crypto een cruciale rol speelt in de besluitvorming van de kiezers.

Uit de onderzoeken komt naar voren dat een aanzienlijk percentage van de Amerikaanse kiezers verwacht dat presidentskandidaten inzicht hebben in innovatieve technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en cryptocurrency.

Verhoogde interesse in Bitcoin

De onderzoeken, waarbij respectievelijk 1.759 en 2.090 volwassenen betrokken waren, tonen niet alleen de groeiende interesse in technologie, maar benadrukken ook de relevantie van cryptocurrency in de verkiezingen van 2024. Gezien de zorgen over inflatie, die door 26% van de respondenten als een urgent probleem wordt beschouwd, is er een toenemende neiging naar digitale activa.

Ongeveer 40% van degenen die bekend zijn met cryptocurrency heeft een verhoogde interesse in Bitcoin (BTC) getoond, vooral gezien het huidige economische scenario. Daarentegen toonde een soortgelijk percentage van de deelnemers die minder bekend zijn met digitale valuta’s minder interesse, wat wijst op een behoefte aan bredere educatie over deze technologieën.

Grayscale’s analyse geeft aan dat economische factoren zoals inflatie historisch gezien de interesse in alternatieve investeringsopties zoals Bitcoin hebben aangewakkerd. Het bedrijf suggereert een grote correlatie tussen het geïnformeerd zijn over Bitcoin en het zien als een levensvatbaar macro-activum.

Onderzoeksrapport Grayscale Amerikaanse verkiezingen 2024 Bitcoin. Bron: Grayscale

Naarmate de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 dichterbij komen, met de voorverkiezingen in New Hampshire in januari die een vroeg inzicht geven in de race, wordt de rol van technologie in de politiek steeds duidelijker.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme