FOX Business: SEC besluit tot goedkeuring spot Bitcoin ETF op 10 januari

Home » Nieuws » FOX Business: SEC besluit tot goedkeuring spot Bitcoin ETF op 10 januari

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat op het punt om, naar verluidt per 10 januari 2024, een belangrijke stap in de crypto geschiedenis te zetten met de goedkeuring van de allereerste spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Deze informatie, afkomstig van ingewijden uit de financiële sector en gemeld door FOX Business op 20 december, wijst op een mogelijke goedkeuring door de SEC.

Voorwaarden en belastingvoordeel

Deze historische beslissing, die wordt verwacht op de uiterste deadline gesteld door de SEC, zou een belangrijke mijlpaal betekenen voor de acceptatie van cryptocurrencies in de Verenigde Staten. Verschillende firma’s, waaronder financiële zwaargewichten als BlackRock (NYSE: BLK) en Fidelity, hebben aanvragen ingediend voor een spot BTC ETF, waarvan de waarde gebaseerd is op de realtime prijs van de digitale valuta.

Naast deze aanvragen heeft de SEC unieke voorwaarden gesteld aan de goedkeuringsprocedure. De commissie staat erop dat aanvragers contant geld gebruiken in plaats van Bitcoin om aandelen te kopen, waarmee het belastingvoordeel van ‘in-kind’-aankopen wordt uitgesloten. Dit heeft geleid tot voorstellen voor een hybride aanpak met zowel ‘in-kind’ als contante creaties, om een efficiëntere marktstructuur te bevorderen.

Deze stap van de SEC wordt gezien als een reactie op de beperkingen die zijn opgelegd aan makelaars-dealers en zorgen over mogelijke misbruiken van Bitcoin, zoals witwassen en marktmanipulatie.

De goedkeuring van de spot Bitcoin ETF zou niet alleen een economische manier bieden voor particuliere beleggers om te handelen in de grootste cryptocurrency ter wereld, maar het zou hen ook in staat stellen om transacties uit te voeren op gereguleerde platformen zoals de NYSE en Nasdaq.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme