BlackRock, Nasdaq en SEC bespreken Bitcoin ETF in nieuw overleg

Home » Nieuws » BlackRock, Nasdaq en SEC bespreken Bitcoin ETF in nieuw overleg

Recentelijk hebben vertegenwoordigers van BlackRock, Nasdaq en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tweemaal in een maand tijd overleg gevoerd over de noodzakelijke regelwijzigingen voor het noteren van een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Regelgevende richtlijnen

Deze gesprekken draaiden om de voorgestelde regelwijziging van Nasdaq om aandelen van de iShares Bitcoin Trust te vermelden en te verhandelen onder Nasdaq-regel 5711(d), die specifieke criteria en regelgevende richtlijnen vaststelt voor het noteren en verhandelen van Commodity-Based Trust Shares op de Nasdaq Exchange.

Deze gesprekken zijn van groot belang, aangezien Nasdaq-regel 5711(d) gedetailleerde vereisten voor de initiële en voortdurende notering uiteenzet, naast surveillance en compliance maatregelen om marktintegriteit te waarborgen en bescherming te bieden tegen frauduleuze activiteiten.

Tijdens een eerdere ontmoeting in november presenteerde BlackRock twee modellen, in-kind en in-cash aflossing, ter ondersteuning van hun voorgestelde ETF. Onlangs heeft BlackRock zijn voorstel voor een spot Bitcoin ETF herzien om contante aflossingen op te nemen, in een poging om aan de voorkeuren van de SEC te voldoen.

Deze recente ontwikkelingen zijn in de financiële wereld met grote interesse gevolgd. Michael Saylor van MicroStrategy noemde in een interview met Bloomberg TV dat de potentiële Bitcoin ETF’s mogelijk de grootste ontwikkeling in 30 jaar op Wall Street kunnen zijn.

Dit kan in 2024 leiden tot een flinke bullrun voor Bitcoin, vanwege de toegenomen vraag en een schok in het aanbod.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme