Elon Musk plant lancering X’s betalingsdiensten in 2024, crypto blijft onzeker

Home » Nieuws » Elon Musk plant lancering X’s betalingsdiensten in 2024, crypto blijft onzeker

Elon Musk heeft plannen onthuld om medio 2024 in-app betalingsdiensten te introduceren op zijn veelomvattende ‘alles-in-één app’, bekend als X. Deze aankondiging deed hij tijdens een gesprek met Cathie Wood van ARK Invest op een recent X-evenement op 21 december.

Ondanks de grote verwachtingen rondom X, gaf Musk aan dat de integratie van cryptocurrency’s in de betalingsdiensten onwaarschijnlijk lijkt.

Geen tijd voor cryptocurrency’s

Musk schetste zijn visie voor de in-app betalingsdiensten op X, met de verwachting van volledige functionaliteit tegen “het midden van volgend jaar”. De realisatie van deze tijdlijn is echter afhankelijk van de goedkeuring van verschillende aanvragen voor geldtransmissie licenties. Musk erkende de initiële ambitie om de lancering van betalingsdiensten te versnellen, maar wees op vertragingen door bureaucratische processen.

Tijdens de discussie sprak Musk zijn vertrouwen uit in de goedkeuring van de aanvragen voor geldtransmissielicenties van X, waarbij hij aangaf geen kennis te hebben van mogelijke “dealbreakers” die tot afwijzing zouden kunnen leiden. Hij gaf toe dat X vertraging had opgelopen bij het indienen van alle benodigde documenten.

Veel mensen binnen de cryptocurrency community hoopten dat Musk een van zijn favoriete cryptocurrency’s, zoals Dogecoin (DOGE), zou integreren in het betalingssysteem van X. Echter, Musk heeft dergelijke intenties noch bevestigd, noch het enthousiasme voor cryptocurrency’s aangewakkerd. Hij verklaarde dat hij “nauwelijks” tijd besteedt aan het denken over digitale activa.

In reactie op een vraag van zijn AI-project Grok, gaf Musk toe dat hij minimale aandacht besteedt aan cryptocurrency. Hij bood echter inzichten in zijn perspectief op geld en digitale activa, waarbij hij ze beschouwt als een “database voor middelen toewijzing”. Musk uitte zijn acceptatie van fiatgeld, mits staatsactoren zich onthouden van het manipuleren van de voorraad en het devalueren van de waarde ervan.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme