Bitcoin ETF’s kunnen $30 biljoen dollar in de markt brengen, zegt Grayscale CEO

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s kunnen $30 biljoen dollar in de markt brengen, zegt Grayscale CEO

Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale Investments, heeft licht geworpen op de mogelijke impact van de goedkeuring van fysieke Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

In een interview met CNBC benadrukte Sonnenshein dat de introductie van deze ETF’s tot $30 biljoen dollar aan investeringen in Bitcoin zou kunnen leiden.

Gamechanger voor de markt

Sonnenshein, wiens bedrijf al jaren probeert om hun GBTC-fonds om te zetten in een ETF, ziet de ‘conversie’ samen met andere spot ETF’s als een gamechanger voor de markt. Hij merkte op dat alleen al in de VS $30.000 miljard dollar aan vermogen beschikbaar is dat door adviseurs wordt beheerd. Deze fondsen hadden tot nu toe geen efficiënte manier om blootstelling te krijgen aan Bitcoin, de grootste cryptocurrency.

De lancering van fysieke Bitcoin ETF’s zou niet alleen de markt legitimeren, maar ook zorgen voor meer toegankelijke investeringsmogelijkheden. Dit zou een breder scala aan beleggers aantrekken, vooral degenen die advies van financiële experts inwinnen.

Hoewel Sonnenshein geen specifieke prijsvoorspelling deed, gaf hij aan dat een aanzienlijke vraag naar Bitcoin onvermijdelijk lijkt. Hij wees op de recente prijsstijging van Bitcoin, die volgens hem te danken is aan een combinatie van macro- en micro-economische factoren. Op macro-niveau identificeerde hij inflatiedruk en stijgende rentetarieven als belangrijke drijfveren, waardoor Bitcoin weer als een spaarmiddel wordt gezien.

Op microschaal onderstreepte Sonnenshein het optimisme dat werd gevoed door een juridische overwinning van Grayscale tegen de Amerikaanse toezichthouders. Dit moment leek een keerpunt te markeren, aangezien veel meer aanbieders pogingen ondernemen om hun eigen ETF te lanceren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme