China zet groot in op NFT en dApp ontwikkeling, ondanks crypto verbod

Home » Nieuws » China zet groot in op NFT en dApp ontwikkeling, ondanks crypto verbod

China heeft plannen aangekondigd om de ontwikkeling van non-fungible tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te stimuleren, ondanks een landelijk verbod op crypto handel.

Digitale identiteit

Het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie heeft in een recent document aangegeven dat het strategie documenten wil formuleren om de ontwikkelingsroute van Web3 te verduidelijken. Dit initiatief benadrukt de focus van de Chinese overheid op blockchain technologie, ondanks haar restrictieve houding ten aanzien van cryptocurrencies.

Het ministerie heeft aangegeven dat het pilots zal lanceren gerelateerd aan gedistribueerde digitale identiteit (DID) om digitale identiteitsauthenticatie en -beheer in het Web3-domein te verkennen. Deze stap volgt op eerdere initiatieven van lokale overheden om de metaverse-industrie te ontwikkelen, zoals de provincie Sichuan, die vroeger een hub was voor crypto-mining.

In augustus heeft Sichuan aangegeven dat het streeft naar een metaverse-industrie met een marktwaarde van 250 miljard yuan (ongeveer 35,1 miljard dollar) tegen 2025. Dit toont aan dat, ondanks het verbod op cryptohandel, China actief nieuwe digitale technologieën en bedrijfsmodellen zoals NFT’s en dApps blijft verkennen.

Eerder deze maand lanceerde het door de staat gesteunde Blockchain-based Service Network (BSN) China een nationaal real-name gedecentraliseerd identificatiesysteem ter ondersteuning van het onderzoeksinstituut van het Ministerie van Openbare Veiligheid. BSN, de ontwikkelaar van China’s nationale blockchain infrastructuur, merkte op dat de lancering van het “China RealDID” systeem een gedurfde stap is in de bescherming van persoonlijke gegevens.

Gebruikers kunnen zich met hun DID-adressen en privésleutels registreren of inloggen op commerciële websites.

Ondanks het verbod op cryptocurrencies is de voortgang van China op het gebied van blockchain-technologie opmerkelijk, met name de baanbrekende introductie van het Real-Name Gedecentraliseerd Identificatiesysteem in het Web3-domein.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme