Week in overzicht: Bitcoin koers stijgt boven $44K, BitTorrent stijgt 80% en Dogecoin 10 jaar!

Home » Nieuws » Week in overzicht: Bitcoin koers stijgt boven $44K, BitTorrent stijgt 80% en Dogecoin 10 jaar!

De afgelopen week leek het alsof Sinterklaas ook een rondje deed langs de crypto markt. Het was namelijk een zeer positieve week voor veel crypto koersen. Bitcoin (BTC) steeg bijvoorbeeld naar een grote hoogte en nam veel koersen in zijn kielzog mee. 

Laten we daarom even een rondje doen langs het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. 

Bitcoin stijgt kort boven een waarde van $44.000

Het is je natuurlijk opgevallen dat de Bitcoin koers de afgelopen twee maanden flink is gestegen. In iets meer dan 2 maanden tijd is de waarde van Bitcoin namelijk gestegen van ongeveer $27.000 naar boven de $40.000 per token. Op 5 december vond er daarbij wel iets opmerkelijks plaats, want de koers van Bitcoin steeg kort boven de $44.000. De laatste keer dat dit gebeurde was in maart 2022.

Veel van de hype rondom Bitcoin wordt de afgelopen maanden gevoed door de mogelijke spot Bitcoin ETF goedkeuringen en de aankomende Bitcoin halving. Toch was de stijging van afgelopen week niet uitsluitend aan deze twee factoren te danken. De afgelopen week kwam namelijk nieuws naar buiten dat de rente in belangrijke obligatiemarkten daalde. Dit werd veroorzaakt door de verwachting dat de Federal Reserve de renteverhogingen zal staken en het monetaire beleid zal versoepelen. Hierdoor steeg overigens niet alleen de koers van Bitcoin, maar de gehele financiële sector profiteerde mee. 

Dogecoin viert zijn 10e verjaardag met flinke koersstijging

Een van ‘s wereld populairste meme coins, Dogecoin (DOGE), is de afgelopen week 10 jaar geworden. Dogecoin werd op 6 december 2013 opgericht door Billy Markus en Jackson Palmer. Sindsdien heeft de token een flinke reis achter de rug, met de explosieve stijging $0,0042 naar het all time high van $0,73 in 2021 als ultiem hoogtepunt.

Dogecoin vierde zijn tiende verjaardag met een nieuwe pump. Zo steeg de koers zelf even kort boven de $0,10 en inmiddels bedraagt de wekelijkse groei al meer dan 16% over de afgelopen zeven dagen. Ook andere meme coins, zoals Shiba Inu, BONK en Pepe, stegen de afgelopen week flink. Er lijkt dus een hernieuwde interesse te ontstaan in de meme coins. 

Deze interesse lijkt het hele jaar al toe te nemen, want tot op heden is het een positief jaar voor DOGE. Zo is de koers de afgelopen maand met meer dan 30% gestegen en de afgelopen zes maanden zelfs met meer dan 60%. Kortom, een prima verjaardagscadeautje voor Dogecoin investeerders. 

BitTorrent stijgt met 82% zonder daadwerkelijke reden

De afgelopen week was vooral 7 december een dag met stijgende koersen. Op deze dag steeg ook de koers van BitTorrent met meer dan 80% in 24 uur. Door de stijging bereikte de BitTorrent koers het hoogste punt in 14 maanden. Het was echter opmerkelijk dat er niet een directe verklaring was voor deze flinke stijging. Er waren bijvoorbeeld geen specifieke aankondigingen gedaan of andere noemenswaardige updates.

Toch hebben sommige crypto-analisten de stijging weten te verklaren door een belangrijke mijlpaal van Tron. Op X plaatste Justins Sun namelijk dat Tron de grens van 200 miljoen gebruikers heeft bereikt. Direct na de tweet begon de koers van BitTorrent flink toe te nemen. 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme