Short sellers lijden $6 miljard verlies door Bitcoin’s rally naar $44K

Home » Nieuws » Short sellers lijden $6 miljard verlies door Bitcoin’s rally naar $44K


In 2023 hebben short sellers die tegen de crypto sector wedden (en een prijsdaling verwachting), een aanzienlijk verlies van $6 miljard dollar ondervonden.

Dit komt vooral door de recente rally van Bitcoin (BTC), die heeft geleid tot aanzienlijke koersstijgingen en als bijgevolg, grote verliezen voor deze beleggers. Deze bevindingen zijn te lezen in een nieuw rapport van S3 Partners.

Sterke comeback

Na een dieptepunt van $25.133 op 11 september, leek Bitcoin aanvankelijk aantrekkelijk voor short sellers. Echter, tegen hun verwachtingen in, maakte Bitcoin een sterke comeback met een bijna 80% stijging sindsdien, en bereikte zelfs een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Deze snelle stijging zorgde voor een verlies van ongeveer $2,65 miljard voor short sellers.

De opmars van Bitcoin heeft niet alleen de cryptomarkt beïnvloed, maar ook de aandelen van gerelateerde bedrijven zoals Coinbase, MicroStrategy en Marathon Digital. Deze aandelen zijn respectievelijk met 312% en 285% gestegen, grotendeels dankzij de rally van Bitcoin. Coinbase bleek de meest ongunstige gok voor short sellers, met een stijging van bijna 290%, wat leidde tot meer dan $3,5 miljard aan verliezen voor deze groep. MicroStrategy volgt met meer dan $1,7 miljard aan verliezen voor short sellers.

Ondanks deze toenemende verliezen, blijven sommige short sellers hun posities vergroten, in de hoop dat de huidige rally van Bitcoin snel zal afzwakken. Sinds de opleving van Bitcoin medio september is er $697 miljoen aan nieuwe short posities geopend.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $43.100, een kleine daling van de piek eerder deze maand. De toekomst blijft onzeker, en het is afwachten of de short sellers uiteindelijk toch nog gelijk krijgen en winst maken.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme