Britse toezichthouder plaatst Poloniex van Justin Sun op waarschuwingslijst na hacks van $100 miljoen

Home » Nieuws » Britse toezichthouder plaatst Poloniex van Justin Sun op waarschuwingslijst na hacks van $100 miljoen

De Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft de crypto exchange Poloniex, gelinkt aan ondernemer Justin Sun, toegevoegd aan zijn waarschuwingslijst van niet-geautoriseerde bedrijven.

Deze waarschuwing volgt op een reeks van vier hacks in de afgelopen twee maanden, waarbij Poloniex het slachtoffer werd van een hack van $100 miljoen.

Waarschuwing

De FCA publiceerde op 6 december een waarschuwing op zijn website over Poloniex, gevestigd in de Seychellen. Hierin wordt gesteld dat bedrijven en individuen geen financiële diensten in het Verenigd Koninkrijk mogen promoten zonder de benodigde autorisatie of goedkeuring. De toezichthouder herinnert het publiek eraan dat men niet kan rekenen op bescherming door financiële wetgeving bij omgang met niet-geautoriseerde entiteiten.

Sinds 2020 heeft de FCA 291 aanvragen ontvangen van crypto-bedrijven voor registratie, waarvan slechts 38 zijn goedgekeurd. In oktober kondigde de FCA aan dat 140 cryptobedrijven, waaronder HTX en KuCoin, op zijn waarschuwingslijst waren geplaatst. Sindsdien is slechts één entiteit, PayPal UK, geautoriseerd door de regulator.

Poloniex, dat op 10 november slachtoffer werd van een hack van $100 miljoen, heeft sindsdien grotendeels zijn herstelwerkzaamheden voltooid en was eind november bezig met het hervatten van stortingen en opnames. Op 5 december hervatte het bedrijf de stortings- en opnamediensten voor specifieke cryptocurrencies via het Tron-netwerk.

Justin Sun, oprichter van Tron, bezit ook crypto exchange HTX, voorheen bekend als Huobi. Platforms gelinkt aan Sun hebben in de afgelopen twee maanden vier hacks geleden. HTX verloor $8 miljoen bij een aanval in september en $30 miljoen door een inbreuk op een hot wallet eind november. Ook de HECO Chain-bridge van HTX, een tool ontworpen voor het verplaatsen van digitale activa tussen HTX en andere netwerken zoals Ethereum (ETH), werd gecompromitteerd, waarbij minstens $86,6 miljoen naar verdachte adressen werd verzonden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme