Cathie Wood’s ARK Invest zet grote verkoop door van Coinbase en Grayscale Bitcoin Trust aandelen

Home » Nieuws » Cathie Wood’s ARK Invest zet grote verkoop door van Coinbase en Grayscale Bitcoin Trust aandelen

Cathie Wood’s investeringsbeheer firma ARK Invest heeft opnieuw een aanzienlijke hoeveelheid aandelen van Coinbase (COIN) en Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht te midden van een marktbrede rally.

De verkoop omvatte 180.422 COIN-aandelen ter waarde van $25 miljoen en 99.595 GBTC-aandelen ter waarde van $3,5 miljoen.

Optimistische houding

De verkopen maken deel uit van meerdere verkopen verdeeld over een aantal dagen, nu de prijzen van deze aandelen stijgen door de recente opleving van de markt, aangewakkerd door de Bitcoin (BTC) prijs die de $44.000 overtreft. Cathie Wood, bekend als een Bitcoin-bull, bevestigt haar optimistische houding ten aanzien van de BTC-prijs, te midden van speculaties over de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse SEC.

ARK Invest heeft in totaal ongeveer $15 miljoen aan COIN-aandelen verkocht uit zijn Next Generation Internet ETF (ARKW) in een week tijd, inclusief de recente verkoop. Daarnaast heeft ARK Innovation ETF (ARKK) 162.579 COIN-aandelen en ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) 12.474 COIN-aandelen verkocht.

De Nasdaq-genoteerde COIN-aandelen bereikten hun hoogste niveau sinds april 2022, maar daalden vervolgens met 3,97% tot $134,63 op woensdag, na twee opeenvolgende dagen van dalingen van een hoogtepunt van $147,86. Ondanks deze dalingen blijven de aandelen op een 19-maanden hoogtepunt.

Naast COIN-aandelen heeft ARK ook aanzienlijke hoeveelheden GBTC-aandelen van de hand gedaan. ARKW heeft meer dan 800.000 GBTC-aandelen verkocht sinds oktober, waaronder 99.595 aandelen ter waarde van $3,5 miljoen recentelijk. De GBTC-aandelen zijn dit jaar met 330% gestegen, maar sloten 0,51% lager op $34,92 op woensdag.

Deze reeks verkopen wordt gezien als een strategische zet van ARK, aangezien het bedrijf samen met Grayscale streeft naar een spot Bitcoin ETF.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme