ARK Invest cashed in op crypto opleving: verkoopt meer dan $33 miljoen in Coinbase aandelen

Home » Nieuws » ARK Invest cashed in op crypto opleving: verkoopt meer dan $33 miljoen in Coinbase aandelen

Op dinsdag, toen Bitcoin (BTC) de grens van $44.000 overschreed, heeft het door Cathie Wood geleide ARK Invest een opmerkelijke stap gezet op de cryptocurrency markt door voor meer dan $33 miljoen aan aandelen van Coinbase Global Inc te verkopen.

Verkoop van $33 miljoen

Deze strategische beslissing komt op een moment dat de crypto markt een opleving ervaart, met Bitcoin die de $44.000 grens passeert en het Coinbase-aandeel ook flink in de lift zit.

ARK verkocht 237.572 aandelen Coinbase via de ARK Innovation ETF (ARKK), ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en Ark Fintech Innovation ETF (ARKF). De verkoop werd geschat op $33,3 miljoen, aangezien de aandelen dinsdag 0,63% lager sloten op $140,20.

Ondanks dat het actief aandelen Coinbase blijft verkopen, houdt ARK nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid COIN-aandelen als een van zijn topactiva. Coinbase blijft het grootste activum in de portefeuille van het ARKF ETF, goed voor meer dan 13% van de nettoactiva met een waarde van bijna $135 miljoen per 5 december.

Naast de agressieve verkoop van Coinbase, heeft ARK ook 168.127 aandelen van Grayscale’s Bitcoin Investment Trust (GBTC) verkocht. Tegen de slotkoers van $35 leverde de verkoop $5,9 miljoen op, volgens TradingView.

Het bedrijf begon met de verkoop van aandelen van Grayscale Bitcoin Trust op 23 oktober 2023, toen Bitcoin op weg was naar $34.000.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme