De koers van PEPE wordt flink nieuw leven ingeblazen, is er een bullrun op komst?

Home » Nieuws » De koers van PEPE wordt flink nieuw leven ingeblazen, is er een bullrun op komst?

Memecoin PEPE heeft de afgelopen week flink in de lift gezeten. De koers is gestegen van rond de $0.00000107 op 30 november naar boven de $0.00000160 op 5 december. Sinds dat hoogtepunt schommelt de koers nu lichtelijk tussen de $0.00000150 en $0.00000160.

De stijging van bijna 50% zal als muziek klinken in de oren voor PEPE holders, die op z’n vroegst in april dit jaar zijn ingestapt. De coin is wat dat betreft nog gloednieuw, maar de korte 8 maanden van z’n bestaan heeft PEPE al flink wat avonturen beleefd. Het absolute hoogtepunt van de koers vond plaats op 6 mei met een ATH van boven de $0.00000370. 

PEPE holders die meteen na het minten van de coin hebben gekocht hebben daar flink winst op kunnen pakken. Dit was dus echter maar een korte twee weken. Sinds die top in mei heeft de koers wat pieken en dalen beleefd, maar was het overgrote deel van de tijd te vinden tussen de $0.00000200 en $0.00000100. 

De opleving van de afgelopen week zou de start kunnen zijn van een flinke bullrun voor de memecoin. Het sentiment in de cryptomarkt als geheel begint zo langzamerhand te veranderen en dat valt te zien in de koersen. Bitcoin (BTC) staat nu 170% hoger dan op het dieptepunt begin dit jaar, toen de Europese Centrale Bank (ECB) riep dat Bitcoin op haar laatste adem was. Ook Ethereum (ETH), Solana (SOL) en talloze andere coins en tokens zijn hard aan het stijgen geweest. De befaamde Fear & Greed Index staat op 72 punten: greed. Het lijkt er steeds meer op dat de bearmarkt binnenkort dan echt voorbij is. 

Fundamentals zijn shaky 

Maar wat drijft de stijgende koers van PEPE? Qua fundamentals kan de crypto belegger zich zeker terechte vragen stellen over deze memecoin. Is het allemaal hype, of zit er daadwerkelijk een goed project achter? Op social media scoort de coin in ieder geval goed, met een X account met meer dan 350k volgers en een Telegram kanaal met meer dan 100k volgers.

De coin heeft wat unieke features zoals een mechanisme dat zorgt voor herdistributie: bij elke transactie wordt er 2% van het totaal afgesnoept en herverdeeld over alle holders. Dit geeft cryptobeleggers dus een prikkel om de coin te holden, aangezien ze er passief een inkomen aan verdienen. 

Maar je kan je afvragen waarom iemand überhaupt transacties zou willen doen met PEPE. De coin heeft verder geen noemenswaardige functionaliteit. De grootste draw van PEPE is simpelweg de memewaarde, net zoals Dogecoin (DOGE) of Shiba Inu (SHIB). Of het kopen en holden van PEPE dus echt beleggen genoemd kan worden, dat laten we in het midden. Wel is het verstandig voor alle beleggers om alvorens ze een aankoop doen goed onderzoek te doen en te weten waarin ze precies hun geld steken. 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme