Dogecoin viert 10 jarig bestaan en breekt door magische $0,10 grens

Home » Nieuws » Dogecoin viert 10 jarig bestaan en breekt door magische $0,10 grens

Dogecoin (DOGE), de veelbesproken meme cryptocurrency, markeert zijn 10-jarig bestaan met een opvallende mijlpaal: het doorbreken van de $0,10-grens voor het eerst sinds bijna een jaar.

De huidige koers van Dogecoin, nu boven de $0,1034, weerspiegelt een stijging van 16,8% binnen een dag, en komt samen met een algemene opleving in de crypto markt.

All time high nog ver te zoeken

Deze bijzondere dag, waarop Dogecoin zijn 10e verjaardag viert sinds de lancering op 6 december 2013 door Billy Markus en Jackson Palmer, wordt verder versterkt door de huidige marktprestaties. Ondanks de recente stijging, ligt het hoogtepunt van Dogecoin – meer dan $0,73 bereikt in mei 2021 – nog steeds in de verte. De terugkeer naar $0,10 is echter een teken van potentieel en een groeiend vertrouwen in de cryptocurrency.

Interessant is dat naast Dogecoin, andere memecoins zoals Shiba Inu (SHIB), PEPE en BONK ook aanzienlijke stijgingen laten zien. De categorie meme munten als geheel heeft een groei van 11% ervaren, met een marktkapitalisatie van $23,7 miljard, volgens CoinGecko.

Beleggers en marktvolgers blijven waakzaam voor potentiële extreme bullish trends in Dogecoin en andere memecoins, die vaak als gehefboomde speelwijzen op Bitcoin (BTC) functioneren. Deze recente prestaties van Dogecoin, op zijn 10e verjaardag, benadrukken niet alleen de blijvende populariteit van de munt, maar ook de dynamische en onvoorspelbare aard van de crypto markt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme