Recorduitgaven voor lobbywerk in de VS door crypto bedrijven in 2023

Home » Nieuws » Recorduitgaven voor lobbywerk in de VS door crypto bedrijven in 2023

In 2023 hebben crypto bedrijven in de Verenigde Staten een recordbedrag uitgegeven aan lobbyactiviteiten. Hoewel wereldwijd meer overheden werken aan constructieve regelgeving voor de crypto-industrie, blijkt in de VS de noodzaak voor intensief lobbywerk groter dan elders.

Bijna $19 miljoen aan lobbywerk

Volgens gegevens van OpenSecrets, geciteerd door Reuters, hebben crypto bedrijven in de eerste drie kwartalen van dit jaar ongeveer $18,96 miljoen besteed aan lobbywerk, een stijging ten opzichte van de $16,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks het faillissement van FTX, een van de toplobbyisten in de sector in voorgaande jaren, blijven de uitgaven stijgen. Coinbase (COIN) was de grootste uitgever met $6,16 miljoen dollar, gevolgd door Crypto.com-eigenaar Foris DAX, de Blockchain Association en Binance. Opmerkelijk genoeg is de Blockchain Association zelf al een lobbygroep.

Deze uitgaven weerspiegelen de druk die de Amerikaanse crypto-industrie ervaart. Veel bedrijven, waaronder Coinbase en Binance, zijn betrokken bij juridische geschillen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het conflict met Binance, dat het bedrijf miljarden kostte, lijkt voorlopig beëindigd te zijn, maar de algehele situatie blijft gespannen. Ripple-CEO Brad Garlinghouse bekritiseerde SEC-voorzitter Gary Gensler zelfs door hem een “dictator” te noemen vanwege zijn ondoorgrondelijke wijze van reguleren.

Dit lobbywerk lijkt noodzakelijk voor de sector om invloed uit te oefenen op de regelgeving en om de uitdagingen aan te gaan die door de Amerikaanse overheid worden opgeworpen, vooral in het licht van de strikte houding tegenover crypto bedrijven.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme