Binance CEO Changpeng Zhao treedt af en bekent schuld in anti witwaszaak

Home » Nieuws » Binance CEO Changpeng Zhao treedt af en bekent schuld in anti witwaszaak

Changpeng Zhao, CEO van Binance, heeft ermee ingestemd af te treden als leider van ’s werelds grootste crypto exchange als onderdeel van een schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ).

Dit nieuws komt van meerdere bronnen waaronder The Wall Street Journal, CoinDesk en Bloomberg. Gisteren verschenen hier al geruchten over.

Binance blijft opereren

Zhao, ook bekend als “CZ”, is van plan schuld te bekennen aan het schenden van de Amerikaanse antiwitwaswetgeving. Deze stap maakt deel uit van een grotere overeenkomst die het mogelijk maakt voor Binance om te blijven opereren. Hij zal zijn pleidooi naar verwachting dinsdag indienen in een federale rechtbank in Seattle.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Binance een boete en schikking van $4,3 miljard betalen. Deze schikking beëindigt een jarenlang onderzoek van de DOJ naar de firma en lost civiele aanklachten van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) op. Deze aanklachten betroffen onder meer dat Binance Amerikanen toegang gaf tot derivaten zoals futures die registratie in de VS vereisen en dat het zwakke antiwitwascontroles had.

Belangrijk is dat de deal geen schikking omvat met de Securities and Exchange Commission (SEC), die Binance dit jaar aanklaagde wegens vermeende overtredingen van beleggersbescherming.

Het nieuws komt te midden van een periode waarin Binance te maken heeft gehad met een reeks personeelsveranderingen en regelgevingsuitdagingen. De cryptomarkten reageerden aanvankelijk wankel op de aankondiging van een persconferentie door het DOJ vanmiddag, maar zijn sindsdien hersteld.

Bitcoin (BTC) daalde met 0,6% in de afgelopen dag, maar heeft bijna de verliezen die het aanvankelijk op dinsdag zag, goedgemaakt. Ethereum (ETH) is ondertussen licht hersteld en handelt nu 2,4% lager dan gisteren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme