BlackRock’s voorgestelde spot Bitcoin ETF krijgt ticker in laatste indiening bij SEC

Home » Nieuws » BlackRock’s voorgestelde spot Bitcoin ETF krijgt ticker in laatste indiening bij SEC

BlackRock heeft een belangrijke stap gezet in de cryptocurrency markt met een gewijzigd voorstel voor een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), genaamd IBIT, volgens recente S-1-indieningen bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Flexibiliteit

De indiening biedt gedetailleerde inzichten in het creatie- en inwisselingsproces, een cruciaal aspect van BlackRock’s lopende gesprekken met de SEC. Het voorstel neigt naar een “cash inwisselingsmodel”, maar behoudt de flexibiliteit voor een “in natura”-proces, onder voorbehoud van regelgevende goedkeuring.

Dit houdt in dat er continu mandjes worden uitgegeven en ingewisseld, voornamelijk in contant geld. Bloomberg’s pro-crypto-analist Eric Balchunas benadrukt dat BlackRock heeft gekozen voor een model dat alleen contant geld gebruikt, wat wijst op een strategische zet voor de feestdagen.

BlackRock en haar filialen zijn toegewijd aan strikte naleving van anti-witwaswetten en sanctieregelingen. Alleen grondig gecontroleerde derde partijen, na uitgebreide due diligence en Know Your Customer (KYC)-processen, zullen intergreren met het trustfonds.

Content geld

De indiening introduceert twee inwisselingsmodellen: het Directed Trade Model en het Agent Execution Model. Het eerste model omvat directe transacties met een Bitcoin Trading-tegenpartij, terwijl het tweede model inhoudt dat aandelen worden ingeleverd en geassocieerde kosten worden betaald, waarbij de Trust Bitcoin omzet in contant geld voor inwisselingen.

De bewaarregelingen van de trust omvatten tijdelijke overdrachten van Bitcoin voor handel en betalingen van kosten, ondersteund door een Trade Financing Agreement voor het lenen van bitcoin of contant geld. De belastinggevolgen voor aandeelhouders worden ook aangepakt, met een focus op het herkennen van winsten of verliezen van Bitcoin handel. Het door BlackRock geprefereerde “in natura” inwisselingsmodel vermijdt doorgaans het activeren van belastbare gebeurtenissen.

Naar aanleiding van de aanhoudende geruchten dat een spot trading Bitcoin ETF binnenkort zal worden goedgekeurd, is de koers van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met bijna 5% gestegen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme