Ethereum ‘whale’ haalt $50 miljoen uit Binance te midden van ETF speculatie

Home » Nieuws » Ethereum ‘whale’ haalt $50 miljoen uit Binance te midden van ETF speculatie

Onlangs is een Ethereum (ETH) ‘walvis’ gesignaleerd die een aanzienlijke hoeveelheid van 16.449 Ether, ter waarde van ongeveer $50,3 miljoen dollar, heeft opgenomen van het Binance platform. Deze opname valt samen met een prijsstijging van Ether, die in de afgelopen week de $3.000 dollar grens overschreed.

Volgens Spot On Chain markeert deze activiteit de eerste grote verzameling van Ether door deze specifieke crypto whale, waarbij het gehele bedrag naar een nieuwe portemonnee is verplaatst. Dit gebeurt op een moment waarop de lancering van spot Ether exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten op handen lijkt, mogelijk al volgende week.

Strategische timing van opname

De timing van deze opname is niet toevallig. Het komt op een moment waarop de cryptomarkt vol verwachting uitkijkt naar de introductie van spot Ether ETFs in de Verenigde Staten. Deze fondsen worden gezien als een potentiële katalysator voor verhoogde institutionele interesse en investeringen in Ether, wat de prijs verder zou kunnen opdrijven.

Spot On Chain stelde in hun bericht op X zelfs de vraag of deze grote overdracht een bullish signaal voor Ethereum zou kunnen zijn. Ondertussen steeg de prijs van Ether op 9 juli met 10,11% naar $3.113, na een dieptepunt van ongeveer $2.830 dollar de dag ervoor.

ethereum whale spot on chain
Bron: Spot on Chain op X.

Update over registraties voor Ether ETFs

Asset management bedrijven zoals VanEck en 21Shares hebben recentelijk hun S-1 registraties aangepast in indieningen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), met als doel goedkeuring te krijgen in juli om aandelen van een spot Ether ETF te verhandelen.

21Shares heeft ook een bijgewerkt formulier ingediend voor zijn Core Ethereum ETF. Hoewel de indieningen geen exacte lanceerdatum op de Amerikaanse beurzen geven, vermelden ze dat de ETFs “zo snel mogelijk na de effectieve datum” van de registratie gelanceerd zouden worden.

Toenemende concurrentie onder ETF-sponsors

Er is toenemende concurrentie waarneembaar onder ETF-sponsors voorafgaand aan de verwachte lancering van spot Ether ETFs. Op 9 juli hebben Invesco en Galaxy een beheervergoeding van 0,25% vastgesteld voor de Invesco Galaxy Ethereum ETF in een indiening bij Amerikaanse regelgevers.

De SEC heeft in mei het groene licht gegeven voor spot Ether ETFs.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme