Ethereum ETF’s klaar voor lancering rond 15 juli, aldus ETF deskundige

Home » Nieuws » Ethereum ETF’s klaar voor lancering rond 15 juli, aldus ETF deskundige

De cryptocurrency markt staat aan de vooravond van een belangrijke ontwikkeling: de verwachte lancering van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) in de week van 15 juli.

Nate Geraci, de president van The ETF Institute, en Eric Balchunas, een ETF-analist bij Bloomberg, delen een vergelijkbare tijdlijn voor deze belangrijke gebeurtenis.

Kritieke deadlines en regelgevende ontwikkelingen

Volgens Balchunas heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) 8 juli als deadline gesteld voor het indienen van de aangepaste S-1-formulieren door ETF-uitgevers. Na deze datum kunnen er nog aanvullende wijzigingen worden gevraagd. Geraci benadrukt dat de definitieve S-1-formulieren mogelijk tegen 12 juli ingediend worden, wat de lancering in de daaropvolgende week zou inluiden.

nate geraci ethereum etf lancering 12 juli
Bron: Nate Geraci op X.

Steve Kurz, hoofd vermogensbeheer bij Galaxy Digital, heeft ook zijn visie gedeeld. In een recent interview met Bloomberg uitte hij zijn verwachting dat de SEC mogelijk al voor eind juli goedkeuring zal geven voor een spot Ethereum ETF. Galaxy Digital, in samenwerking met Invesco, diende in oktober vorig jaar een aanvraag in voor een dergelijk ETF, en hun 19-b4 formulier werd op 23 mei door de SEC goedgekeurd.

Potentiële impact op de markt

De goedkeuring en lancering van spot Ethereum ETF’s zou aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de waarde en de adoptie van Ethereum. Cryptocurrency beurs Gemini schat bijvoorbeeld dat er binnen de eerste zes maanden na lancering tot $5 miljard dollar aan kapitaal kan instromen. Dit zou de waarde van Ethereum in Amerikaanse spot ETF’s tegen het einde van het jaar kunnen opdrijven naar tussen de $13 en $15 miljard dollar.

Ondanks deze positieve vooruitzichten, handelt Ethereum momenteel op $3,383.45, wat een daling van 1,87% in de laatste 24 uur betekent, volgens gegevens van Bybit.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme