Ethereum ETF dichterbij door officiële S-1 indiening van VanEck

Home » Nieuws » Ethereum ETF dichterbij door officiële S-1 indiening van VanEck

Het vermogensbeheerbedrijf VanEck heeft officieel een S-1-registratie ingediend voor zijn spot Ethereum (ETH) ETF. Deze stap, genomen op maandag, is cruciaal in het goedkeuringsproces voor de Ethereum ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens Erich Balchunas, analist bij Bloomberg, zou deze actie gevolgd worden door meerdere soortgelijke aanvragen van andere uitgevers op dezelfde dag, met uitzondering van Bitwise, die hun aanvraag al eerder, vorige week, hadden ingediend.

Voorspellingen en verwachtingen

Deskundigen voorspellen dat het Ethereum-investeringsproduct binnen de komende twee weken live zou kunnen gaan. Nate Garaci, medeoprichter van het ETF Institute, verwacht dat de uitgevers zich voorbereiden op een lancering binnen de volgende week of twee.

vaneck ether s-1 formulier
Bron: SEC.

Dit markeert een belangrijk moment voor de cryptomarkt, aangezien de Ethereum ETF’s hun intrede doen. Eerder dit jaar goedgekeurd, zal het ETH investeringsaanbod het tweede crypto-gebaseerde ETF zijn in de Verenigde Staten.

De rol van VanEck en toekomstige verwachtingen

VanEck heeft al aangekondigd dat het geen aanvangskosten zal rekenen voor de Ethereum ETF. Als het fonds meer dan $1,5 miljard dollar aan totale activa overschrijdt, zal het bedrijf een vergoeding van 0,2% in rekening brengen.

Bovendien heeft het bedrijf eerder deze maand voorspeld dat Ether tegen 2030 een waarde van $22.000 zou kunnen bereiken. De huidige ontwikkelingen kunnen de deur openen voor meer crypto-ETF’s in het komende jaar.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme