Bitcoin zakt verder weg terwijl Duitse overheid miljoenen in BTC verkoopt

Home » Nieuws » Bitcoin zakt verder weg terwijl Duitse overheid miljoenen in BTC verkoopt

Op maandagmiddag zag de waarde van Bitcoin (BTC) een daling nadat de Duitse overheid voor meer dan $900 miljoen dollar aan activa uit haar Bitcoin-bezit had overgebracht, zo blijkt uit blockchain data.

Volgens het blockchaindata-platform Arkham Intelligence hebben Bitcoin wallets die toebehoren aan de Duitse overheid in totaal ongeveer 16.309 BTC in verschillende partijen naar externe adressen verplaatst, waaronder naar de crypto beurzen Bitstamp, Kraken en Coinbase, en marktmaker Flow Traders. Kort na de laatste groep blockchain transacties van in totaal 8.700 BTC, daalde de prijs van Bitcoin met 3% tot zo laag als $55.000 dollar. Later herstelde het zich tot iets boven de $56.000 dollar, nog steeds een daling van 1,2% over de laatste 24 uur.

Verkoopdruk en prijsontwikkelingen

Deze prijsactie volgde op een daling vorige week tot de laagste prijs sinds februari. Marktwaarnemers wezen op een aanzienlijk aanbodoverschot dat op de markt kwam tijdens het relatief rustige en volume-arme zomerseizoen, met de Duitse en Amerikaanse overheden die blijkbaar in beslag genomen activa verkochten net zoals de failliete crypto exchange Mt. Gox begon met het uitbetalen van vergoedingen.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Met de laatste overdrachten is de Duitse overheid nu meer dan halverwege haar verkoopreeks, waarbij de bezittingen zijn teruggebracht tot 23.788 BTC ter waarde van $1,3 miljard dollar, van 50.000 BTC sinds het begin van de tokenverkoop vorige maand, volgens gegevens van Arkham.

Beursbewegingen in contrast met Bitcoin

In tegenstelling tot de daling van Bitcoin, toonden de aandelenmarkten een stijgende lijn in de vroege handel op maandag. Indices zoals de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average zagen een toename, wat wijst op een grotere risicobereidheid onder beleggers.

Dit optimisme op de aandelenmarkt wordt versterkt door de verwachting van een mogelijke renteverlaging in september, met een stijging van de kans hierop van 71% naar 72,5%, volgens de Chicago Mercantile Exchange FedWatch-tool.

Zorgen over een mogelijke bubbel

Desondanks blijven er zorgen bestaan over een mogelijke bubbel in de aandelenmarkt, vooral aangezien de stijgingen vooral worden aangedreven door bedrijven die gelinkt zijn aan kunstmatige intelligentie (AI).

Analisten van venture kapitaalfirma Sequoia benadrukken het belang van een bewezen rendement op investeringen in AI, gezien de enorme bedragen die worden geïnvesteerd in de ontwikkeling ervan, wat essentieel is voor het rechtvaardigen van de hoge marktkapitalisaties van techreuzen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme