VanEck, Franklin Templeton en Invesco Galaxy dienen gewijzigde S-1 formulieren in voor spot Ethereum ETF’s

Home » Nieuws » VanEck, Franklin Templeton en Invesco Galaxy dienen gewijzigde S-1 formulieren in voor spot Ethereum ETF’s

Franklin Templeton, VanEck en Invesco Galaxy hebben hun bijgewerkte S-1 formulieren ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor hun spot Ethereum (ETH) ETF toepassingen.

Deze stappen zijn onderdeel van een bredere beweging waarbij verschillende financiële instellingen proberen soortgelijke producten te lanceren na het succes van spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

Concurrentiestrijd in vergoedingen

In een poging om investeerders aan te trekken, heeft Franklin Templeton een potentieel nieuwe strijd om vergoedingen aangekondigd. Het bedrijf kondigde een concurrerende sponsorvergoeding van 0,19% aan, waarmee het zich positioneert als de goedkoopste optie onder de concurrenten.

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, benadrukte het belang van deze zet in een tweet: “Het eerste schot in de Eth ETF-vergoedingenoorlog is gelost door Franklin, 19bps.”

ether etf franklin templeton s-1
Bron: Eric Balchunas op X.

Reguleringsproces en investeringen

Hoewel de SEC als deadline vandaag had gesteld voor het indienen van de bijgewerkte S-1 formulieren, kan het nog enkele weken duren voordat deze effectief worden en de nieuwe financiële producten kunnen worden verhandeld. Naast Franklin Templeton hebben ook VanEck en BlackRock hun bijgewerkte formulieren ingediend.

BlackRock onthulde dat zijn ETF zou starten met een kapitaal van $10 miljoen, terwijl VanEck meldde dat het $100.000 aan investeringen heeft ontvangen.

Rol van bewaarders

Invesco Galaxy heeft in zijn laatste gewijzigde S-1 indiening bekendgemaakt dat de Bank of New York Mellon zal optreden als kasbewaarder, terwijl Coinbase Custody Trust Company LLC verantwoordelijk zal zijn voor de bewaring van Ether.

Deze stappen zijn essentieel voor het beveiligen van de fondsen en het verzekeren van de operationele integriteit van de ETF’s.

Koop je Ether voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme