Gunstige tijd voor Bitcoin transacties: Kosten op laagste punt sinds 2020

Home » Nieuws » Gunstige tijd voor Bitcoin transacties: Kosten op laagste punt sinds 2020

De Bitcoin (BTC) transactiekosten zijn in de afgelopen week gedaald naar het laagste niveau in jaren. Afgelopen weekend was de gemiddelde prijs per transactie slechts $38,69 dollar, volgens het voortschrijdende gemiddelde over zeven dagen.

Waarom zijn Bitcoin transacties nu goedkoper?

De daling van de transactiekosten viel samen met een stijging van de Bitcoin koers tot ongeveer $58.300 dollar op 7 juli. Deze afname van kosten kan worden toegeschreven aan twee hoofdfactoren: een verminderde vraag naar blokruimte en minder data per transactie. Wanneer er minder vraag is naar blokruimte, hoeven miners minder met elkaar te concurreren om transacties toe te voegen aan de blockchain, wat leidt tot lagere kosten.

Tegelijkertijd betekent minder data per transactie dat deze minder ruimte innemen op de blockchain, wat eveneens bijdraagt aan lagere kosten. Ondanks deze daling in transactiekosten werd er een hoog aantal transacties verwerkt, wat wijst op een actieve markt.

bitcoin transactiekosten
Bitcoin transactiekosten. Bron: Ycharts.

Marktpositie van Bitcoin miners

Ondanks de lagere kosten, blijven Bitcoin miners winstgevend. Op 7 juli verwerkten zij 673.752 transacties, waarbij Bitcoin goed was voor 89,7% van deze transacties. De resterende bandbreedte werd ingenomen door andere protocollen. De totale miners opbrengsten die dag bedroegen 1,14% van het transactievolume.

De miners hebben ook geprofiteerd van een lagere moeilijkheidsgraad in het netwerk, waardoor ze met minder rekenkracht toch effectief konden blijven. Volgens analyses van CryptoQuant vertonen Bitcoin miners tekenen van capitulatie, wat kan duiden op een aanpassing van hun operationele kosten.

Wat zijn transactiekosten en hoe fluctueren ze?

Transactiekosten zijn kleine vergoedingen die betaald worden aan miners om transacties op het Bitcoin-netwerk te verifiëren en toe te voegen aan de blockchain. Deze kosten dekken de operationele kosten van het draaien van de krachtige computers die nodig zijn om het netwerk te beveiligen.

Het is belangrijk om te beseffen dat deze kosten niet vaststaan en kunnen fluctueren, afhankelijk van de netwerkdruk en de hoeveelheid data in elke transactie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme