Bitcoin miners sleutel tot $200.000 koersdoel, volgens Bernstein

Home » Nieuws » Bitcoin miners sleutel tot $200.000 koersdoel, volgens Bernstein

Bitcoin (BTC) miners worden steeds meer gezien als aantrekkelijke partners voor de bouw van kunstmatige intelligentie (AI) datacenters. De reden hiervoor is dat zij over uitgebreide energievoorzieningen en operationele capaciteiten beschikken.

Dit biedt hen een unieke positie om tijd te besparen voor potentiële partners die energietoevoer nodig hebben. Dit benadrukte broker Bernstein in een recent onderzoeksrapport.

Recente deals en financiële vooruitzichten

Recente overeenkomsten, zoals de 12-jarige deal van Core Scientific met CoreWeave en een investering van $150 miljoen dollar door Coatue Management in Hut 8, zijn belangrijke katalysatoren voor de sector geworden.

Bernstein startte de dekking van Iris Energy (IREN) met een koersdoel van $26 en van Core Scientific met een doel van $17. Deze waarderingen onderstrepen het potentieel dat Bernstein ziet in de combinatie van Bitcoin mining en AI-datacenters.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Capaciteit en toekomstige uitbreiding

Bitcoin miners hebben grote hoeveelheden energiecapaciteit veiliggesteld en beheren vandaag ongeveer 6 gigawatt (GW) aan toegang tot energie, met een verwachte uitbreiding tot 12 GW tegen 2027.

De grootste Amerikaanse Bitcoin miners zouden volgens de voorspellingen van Bernstein ongeveer 25% van de wereldwijde Bitcoin-hashrate controleren en middellange termijn plannen hebben om over te schakelen naar AI.

Ideaal voor AI-retrofitting

De datacenters voor Bitcoin zijn ideaal om te retrofit voor AI dankzij hun hoge vermogensdichtheid, koelinfrastructuur en algemene operationele capaciteiten.

Bernstein verwacht dat tegen het einde van 2027 20% van de energiecapaciteit van Bitcoin miners zal worden aangewend voor AI.

Langetermijnvisie op Bitcoin waarde

Bernstein blijft optimistisch over Bitcoin en voorspelt dat de waarde ervan tegen 2025 zal stijgen naar $200.000, tegen 2029 naar $500.000 en tegen 2033 meer dan $1 miljoen dollar zal bedragen.

Deze voorspellingen zijn mede gebaseerd op de succesvolle lancering van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten in januari, wat het vertrouwen van Bernstein verder heeft versterkt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme