Goldman Sachs plant lancering van drie getokeniseerde fondsen dit jaar

Home » Nieuws » Goldman Sachs plant lancering van drie getokeniseerde fondsen dit jaar

Goldman Sachs bereidt zich voor om tegen het einde van dit jaar drie nieuwe projecten op het gebied van tokenisatie te lanceren. Dit nieuws werd als eerste gepubliceerd door Fortune, waarin Mathew McDermott, het hoofd van de afdeling digitale activa bij Goldman, werd geciteerd.

De initiatieven van de bank lijken te wijzen op een aanzienlijke verschuiving naar het gebruik van cryptovaluta binnen de traditionele financiële dienstverlening.

Focus op fondsen en schuldenmarkten

Hoewel de details beperkt waren, is bekend dat een van de nieuwe fondsen zich zal richten op de Amerikaanse fondsensector en een ander op de Europese schuldenmarkten. Goldman Sachs heeft ook plannen om marktplaatsen voor getokeniseerde activa te creëren.

Dit zou de bank in directe concurrentie brengen met andere grote spelers zoals BlackRock, Franklin Templeton en Fidelity, die onlangs hun eigen projecten in de ruimte van “real-world asset” tokenisatie hebben gelanceerd.

bitcoin magazine goldman sach mathew mcdermott bitocin etf
Bron: Bitcoin Magazine op X.

Verschil in technologische benadering

In tegenstelling tot veel van zijn concurrenten, heeft McDermott benadrukt dat Goldman voornamelijk zal vertrouwen op toestemmingsgebonden netwerken in plaats van volledig gedecentraliseerde blockchains zoals Ethereum (ETH), vanwege regelgevende bezorgdheden.

Sinds 2021 werkt de firma al met toestemmingsgebonden blockchainnetwerken. McDermott, die al bijna twee decennia bij Goldman Sachs werkt, heeft de digitale transformatie binnen het bedrijf, met name op het gebied van blockchain technologie, sterk bevorderd.

Tegenstrijdige meningen binnen Goldman Sachs

Deze strategische zet staat in schril contrast met de visie van Sharmin Mossavar-Rahmani, Chief Investment Officer bij Goldman Sachs Wealth Management. In een interview met de Wall Street Journal in april uitte zij dat zij geen vraag van cliënten naar crypto had gezien.

McDermott’s initiatieven lijken echter aan te geven dat er binnen andere segmenten van de bank wel degelijk een focus is op de integratie van digitale activa.

Recente prestaties en vooruitzichten

Goldman Sachs heeft niet alleen samengewerkt met de Europese Investeringsbank om obligaties uit te geven, maar ook een soevereine groene obligatie voor de Monetaire Autoriteit van Hong Kong getokeniseerd. Met de naderende Amerikaanse presidentsverkiezingen zou de regelgevende houding in de Verenigde Staten nog kunnen versoepelen, wat verder de deur zou openen voor uitbreiding van Goldman’s crypto-activiteiten.

McDermott gaf aan dat, afhankelijk van goedkeuringen, de bank geïnteresseerd zou kunnen zijn in het aanbieden van aanvullende diensten zoals uitvoering en mogelijk sub-bewaarneming.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme