Goldman Sachs blijft kritisch op crypto ondanks groeiende belangstelling in de markt

Home » Nieuws » Goldman Sachs blijft kritisch op crypto ondanks groeiende belangstelling in de markt

Goldman Sachs blijft afstand nemen van cryptocurrencies, aangezien het geen waarde ziet in deze activa.

Sharmin Mossavar-Rahmani, hoofd beleggingen van de vermogensbeheerafdeling van de bank, staat al lang bekend om haar sceptische houding ten opzichte van Bitcoin (BTC) en andere crypto’s, en volgens recente interviews is haar mening niet veranderd. “We beschouwen het niet als een beleggingsactivaklasse,” verklaarde ze aan de Wall Street Journal, “Wij zijn geen voorstanders van crypto.”

Contrast met BlackRock

Dit standpunt is in schril contrast met dat van concurrenten zoals BlackRock en Fidelity, die eerder dit jaar hun inspanningen in de crypto-industrie verdubbelden nadat klanten hun interesse hadden uitgesproken om specifiek in Bitcoin te investeren. Volgens Mossavar-Rahmani willen Goldman’s klanten echter niets te maken hebben met crypto. Eén van de redenen die ze aanvoert voor het gebrek aan waarde in de activa is dat het niet mogelijk is om de werkelijke waarde ervan te beoordelen. “Als je geen waarde kunt toekennen, hoe kun je dan optimistisch of pessimistisch zijn?” betoogt ze.

Ze heeft zelfs de industrie bekritiseerd vanwege haar hypocriete houding, door te zeggen dat crypto-enthousiastelingen “allemaal democratisering van financiën verkondigen, maar de belangrijkste beslissingen uiteindelijk worden genomen door een paar controlerende personen.” In tegenstelling tot Goldman Sachs hebben veel van zijn concurrenten stappen ondernomen om deel te nemen aan de crypto wereld. J.P. Morgan Chase lanceerde bijvoorbeeld in 2020 zijn eigen blockchain platform, dat nu meer dan 100 mensen in dienst heeft, terwijl Citigroup Inc. de tokenisatie van privéfondsen verkent.

Groeiende belangstelling

Ondanks de sceptische houding van Goldman Sachs, is er een groeiende belangstelling onder de klanten voor crypto-derivaten, aangezwengeld door de opleving van de crypto markt. Goldman heeft zijn crypto handel afdeling officieel gelanceerd in 2021 en begon verschillende Bitcoin-gerelateerde transacties te faciliteren. Momenteel biedt Goldman cash-afgehandelde Bitcoin en Ether optiehandel, naast CME-genoteerde Bitcoin en Ethereum (ETH) futures, maar handelt het niet direct in de daadwerkelijke onderliggende crypto tokens zelf.

In 2021 kwam aan het licht dat Goldman Sachs, samen met andere financiële giganten zoals ICAP, JPMorgan en UBS, blootstelling bood aan de DOT-cryptocurrency van Polkadot voor hun klanten, wat wijst op een voorzichtige maar aanwezige interesse in de crypto sector.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme